NRK Meny
Normal

Krass kritikk av ny E39

- Sikkerheten er katastrofal. Det sier Jan Egil Omdal som for sju år siden mistet sin datter i en tragisk trafikkulykke.

Jan Egil Omdal og samferdselsminister Liv Signe Navarsete
Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

I dag ble den nye E 39 mellom Lyngdal og Flekkefjord åpnet med brask og bram. En stor dag for hele regionen.

Men litt tilbaketrukket fra åpningssermonien stod Jan Egil Omdal og tenkte tilbake på trafikkulykken som rammet familien hans for sju år siden. Da mistet hans 15 år gamle datter Jannike livet i en trafikkulykke på E39 ved Flekkefjord.

 

 

- En katastrofe

- Det var farten som drepte min datter. Men hun kunne vært reddet hvis det hadde vært midtdeler på strekningen, sier Omdal.

Sikkerhetsmessig er den nye veien en katastrofe. Utviklingen har ikke gått fremover når det bygges en vei med to kjørefelt som snaut oppfyller veistandarden på sju meters bredde, forteller en bekymret Omdal.

Møtte samferdselsministeren

Omdal møtte samferdselsminister Liv Signe Navarsete som hadde forståelse for hans bekymringer. Men statsråden kunne ikke love midtdeler.

- Hvis vi på alle veier av denne størrelse skulle ha midtdelere - så ville det ta veldig lang tid før vi får sikret veiene våre. Vi arbeider med andre ulike teknikker som kan bedre sikkerheten og bedre trafikkopplæring, sier Navarsete.

 

Ny E39 åpnet
Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK