Hopp til innhold

Krasjet etter forfølgelse i stjålet bil

En bilfører er pågrepet av politiet etter at han stakk fra en kontroll i Kristiansand sentrum. Ferden endte i tunnelveggen etter en kort biljakt.

Ny versjon med sladdet person som kjørte bilen
Politi og brannbil i tunell med krasjet bil

– Bilen ble først observert i Tordenskjolds gate i Kristiansand sentrum. Bilisten stanset først for politiet, men han lot seg likevel ikke kontrollere, opplyser operasjonsleder Eyvind Formo til NRK.no

I ettertid har politiet brakt på det rene at bilen er stjålet.

Det var klokken 11.21 at operasjonssentralen ble varslet om at en bil ikke stanset for kontroll i Kristiansand sentrum. I stedet for å snakke med patruljen, satte sjåføren klampen i bånn og satte kursen mot sykehuset.

Forfølgelse utenfor sykehuset

Bilforfølgelsen gikk gjennom boligområdet på Eg og videre inn på sykehusområdet. Etter en runde i rundkjøringen satte bilen kursen mot E18.

I tunnelløpet som leder Egsveien inn på E18 mistet sjåføren kontrollen over bilen og havnet i tunnelveggen. Han ble like etter pågrepet av patruljen og senere brakt til sykehuset for kontroll.

Det er uklart om den siktede mannen ble skadet i ulykken.

Spesialenheten orientert

– Spesialenheten er orientert om saken, i tillegg etterforskes den på vanlig måte, sier Formo.

Mannen er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand.

Trafikkulykken i Baneheitunnelen førte en periode til trafikale problemer. En såkalt SOS-stasjon i tunnelen ble ødelagt i sammenstøtet.

Krasj i Baneheitunellen

Slik så bilen ut etter å ha krasjet i tunnelveggen.

Foto: Sigtor Kjetså / NRK

Siste nytt fra NRK Sørlandet