NRK Meny
Normal

Kranglet i én time om hvem som burde rygge

Marve Fleksnes mente medtrafikanter var til for å overvinnes. To bilister i Søgne havnet i en tilsvarende feide.

Marve Fleksneshistorien i Søgne

Fleksnes hadde bil, og dermed rettigheter i samfunnet. Han nektet å flytte seg. Det nektet også to bilister i Søgne onsdag kveld.

Foto: Nicolai Prebensen / N247.no

Bildet i toppen av saken er tatt på en smal vei ved Ytre Åros i Søgne. Veien er akkurat litt for smal til at to personbiler kan krysse hverandre, slik man kjenner norske veier.

På denne veien møttes onsdag kveld en blå stasjonsvogn en rød personbil like etter klokken 19.00.

Til vanlig er slike passeringer uproblematiske ved at den ene viker eller gjør plass til den andre, men dette var ikke et av de vanlige tilfellene.

Det var n247.no som først omtalte saken.

Andre biler måtte snu

En mann i hver sin bil nektet å rikke seg én meter fra eller til, og forlangte at den andre skulle gi plass slik at det kunne kjøres forbi.

Det hjalp lite at andre biler kom kjørende fra begge kanter. Bilistene nektet å flytte på seg, og bilene måtte snu og kjøre en omvei.

Dermed ble Fleksnes sitt sitat mer og mer gjeldende: Medtrafikanter er til for å overvinnes!

– Jeg flytter meg ikke for han

Minuttene gikk og naboene kom til stedet. De trakk på smilebåndet av de to mennene som nå hadde brukt 50 minutter på bil-duellen.

Disputten skulle vise seg å få en ende da en kvinne kom kjørende. Hun hadde dårlig tid og ba iherdig mennene om å komme til en løsning og vennligst flytte seg.

– Jeg skal flytte meg for deg, men jeg flytter meg ikke for han, sa sjåføren i den røde bilen til kvinnen, skriver n247.no.

Og på denne måten løste den nesten én time lange bil-duellen seg i Søgne.

NRK var torsdag i kontaktet med mannen i den blå bilen. Han ønsker ikke å bidra til saken, men understreker at han synes saken har fått unødvendig mye oppmerksomhet. Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med den andre sjåføren.

– Ikke rart det er krig i verden

UP-sjef i Agder, Øystein Krogstad sier han aldri har hørt om lignende tilfeller.

UP-sjef for Rogaland og Agder, Øystein Krogstad

UP-sjef Øystein Krogstad synes episoden er morsom.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

– Jeg har kun sett det på Fleksnes. Jeg trodde slike ting var forbeholdt tv-programmer, sier han, og legger til at han håper begge sjåførene hadde god tid.

UP-sjefen synes det hele er svært morsomt.

– Det er jo helt fantastisk. Det er ikke rart det er krig i verden.

Den opprinnelige Fleksnes-feiden

Trafikk og panikk 16.03.1974

Fleksnes har bil, og dermed rettigheter i samfunnet. Bak rattet er han herre over alle situasjoner – ingen skal komme og fortelle ham noe annet. Medtrafikanter er til for å overvinnes. Det hele kulminerer nesten i nevekamp på blodig alvor.

Fleksnes har bil, og dermed rettigheter i samfunnet. Bak rattet er han herre over alle situasjoner - ingen skal komme og fortelle ham noe annet. Medtrafikkanter er til for å overvinnes. Det hele kulminerer nesten i nevekamp på blodig alvor.