NRK Meny
Normal

Kraftig vind truer Sesilåmi

Til tross for at det er meldt kraftig vind i fjellet i Sør-Norge, er det foreløpig ikke snakk om å avlyse morgendagens Sesilåmi.

Sesilåmi 2011

Kraftig vind i fjellet kan sette en stopper for årets Sesilåmi. Foreløpig er det imidlertid ingen planer om å avlyse skirennet. Her fra 2011.

Foto: Siv Kristin Sællmann/NRK

Rennledelsen og -juryen følger været utover dagen, men foreløpig er det ikke snakk om å avlyse, sier daglig leder Wenche Lægraid Kvæven.

– Sånn som vi ser det nå, så tror vi det blir renn og jobber ut ifra det. Vinden kommer fra nordvest, så du får den ikke midt imot og det er ikke så fryktelig mye nedbør, sier Lægraid Kvæven.

Uvær

Fra i natt er det ifølge Meteorologisk institutt ventet vindøkning til vestlig kuling i hele fjellområdet i Sør-Norge. Det kan hende vinden øker til storm i utsatte områder lørdag.

Utover dagen ventes det nedbør i form av snø.

Det 52 kilometer lange høyfjellsløpet ble første gang arrangert i 1976, og har bare vært avlyst tre ganger tidligere – siste gang i 2010. Det året var det påmeldt 2.800 deltakere.

1.600 påmeldt

1.600 er meldt på lørdagens skirenn mellom Setesdal og Sirdal. Det er arrangørene godt fornøyd med.

– I år var vi litt spente siden vi kolliderer med Vasaloppet. Det var vi klar over, men kunne ikke unngå det. Så ut fra det, er vi veldig godt fornøyd med 1.600 deltakere, sier Lægraid Kvæven.

Sesilåmi 2010 avlyst

Det 52 kilometer lange høyfjellsrennet Sesilåmi har vært avlyst bare tre ganger siden starten i 1976. Siste gang var i 2010.

Foto: Nora Holter Moi / NRK