Kraftig vannlekkasje i Arena-senteret

Sprinkleranlegget i en leilighet over Amfi Arena i Arendal gikk søndag ettermiddag av og sørget for at enorme mengder med vann sildret nedover etasjene og inn i butikkene.

Sprinkleranlegget i en leilighet over Amfi Arena i Arendal gikk søndag ettermiddag av og sørget for at enorme mengder med vann sildret nedover etasjene og inn i butikkene.

Vannet strømmet fra i toppetasjen på Arena-senteret i Arendal og nedover i etasjene. To klesbutikker har fått de største skadene.

I 15-tida søndag fikk brannvesenet telefon om lekkasje fra sprinkleranlegget i toppleiligheten over Amfi Arena i Arendal.

Store mengder vann rakk å komme ut av anlegget før det ble stoppet, og dette vannet rant videre gjennom etasjene og ned i butikkene.

– Litt av en jobb

Brannvesenet er på stedet og pumper ut vann ved hjelp av vannstøvsugere. De løfter møbler og varer opp av vannet og setter blokker under så skadene skal bli så små som mulig.

– Det er litt av en jobb. Det er snakk om mye vann, for det tok litt tid å få av sprinkleranlegget, sier vaktoperatør John Lien.

Han vil ikke spekulere i hvor mange liter vann det er snakk om. Han vil heller ikke spekulere i hva som gjorde at anlegget gikk av, men Agderposten har fått opplyst at det var under arbeid med leiligheten at anlegget ble utløst og at både stue og kjøkken i leiligheten var oversvømt da brannvesenet kom til stedet.

I tillegg til folk fra brannvesenet og folk fra Amfi Arena er også Restveriredningen (RVR) på plass.

Leilighetene verst rammet

Etter å ha skaffet seg en oversikt over vannlekkasjen, sier senterleder Marianne Sørbøe i 17-tida søndag at leilighetene har fått de største skadene. Det ser bedre ut for butikkene enn man først fryktet.

– Det er tre butikker vi foreløpig har fått vann i, men heldigvis ikke de store mengdene. Nå er alt av mannskap i jobb for å begrense skadene og det er ikke så ille som vi fryktet.

Det er to klesbutikker som har fått de største skadene, men Sørbøe sier hun regner med at alle butikkene vil holde åpent som vanlig i morgen, mandag. Hun berømmer brannmannskapene som raskt fikk unna vannet.

– Det ble boret hull i en sprinklerboks ved en feil og da kommer det mye vann. De brukte tid på å få stengt anlegget, men brannvesenet fikk fort tilgang til butikkene og da fikk de fort ordnet opp.

– Er det skader for store verdier i butikkene?

– Det har vi ikke oversikt over, men det ser ikke sånn ut. Det ser ikke ut som spesielt mye varer er berørt, sier Sørbøe.