NRK Meny
Normal

Koselig rock for koselige folk

«Metall-funk-pop» er den musikalske selvangivelsen fra Farsund/Lyngdal trioen Moron Police. På SørlandsScenen onsdag, kan du høre fra debutplata deres «The Propaganda Machine».

Moron Police

Følg Moron Police i SørlandsScenen

Foto: Janne Aateigen/NRK

– Vi spiller koselig rock for koselige folk, forklarer gitarist Sondre Skollevoll og trommis Tore Pettersen, som utgjør gruppa sammen med bassist Rune Stordahl.

Og de har flere beskrivelser av musikken sin, såpass mange at det ikke er helt lett å følge tråden: Musikken er hardtslående, dyptgående, hjertevarm og full av hat, forklarer de og legger flirende til:

– Med mye tull og tøys

– Kilt bedre enn dongeri

Men de vil noe med tekstene. Sondre Skollevoll er opptatt av å kritisere både tåpelig bruk av dop og religiøsitet. Og tar gjerne med køer i banken, og ellers alle andre køer, på lista over det som er verdt å kritisere.

Moron Police er ellers kjent for et fysisk, aktivt sceneshow med et sterkt innslag av skotsk kilt. Gitarist Skollevoll bærer en ekte kilt og bassist Stordahl et kiltlignende skjørt kjøpt på Fretex.

– Hvorfor kilt?

– Fordi vi hopper og svetter mye og da er kilt mye bedre å ha på en dongeri. Og dessuten er mange nysgjerrige på hva vi har under.

– Og har dere noe under?

– Av og til, og av og til ikke.

Selvlærte

– Hva slags musikalsk bakgrunn har dere?

– Vi er selvlærte og har hørt mye på musikk. Jeg spilte piano som barn og gitar på musikkskolen, forklarer Skollevoll, mens Tore Pettersen ble trommis fordi han fikk et trommesett av mamma.

– Fornøyde med plata?

– Å ja. Den er blitt det beste som det var mulig, mener de to Moron Police-medlemmene.

Musikksnakk

Du kan høre dem hos Janne Aateigen, på SørlandsScenen onsdag 26. september.

Denne uka er det debutplata til Moron Police som skal bedømmes av musikkanmelder Øyvind Nyvoll.

Hvor på en skala fra en til ti han plassererer musikken til trioen fra Farsund og Lyngdal, hører du i Sørlandssendinga fredag ettermiddag.