NRK Meny
Normal

Kontroll på nervene før Odd-kamp

Starts andrekeeper, Terje Reinertsen, får sin store mulighet mot Odd på søndag. Det tar han med knusende ro. Trener Mons Ivar Mjelde har stor tro på at 26-åringen vil levere.

Keeper Terje Reinertsen

Terje Reinertsen, Starts andrekeeper, skal vise hva han er god for når Start møter Odd til søndag. På grunn av Håkon Opdals skade, er det Reinertsen som skal prøve å holde buret rent.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK

Starts andrekeeper Terje Reinertsen (26) er rolig foran søndagens kamp mot Odd Fotball. På grunn av Håkon Opdals skade er det han som skal vokte målet til Start på søndag. En sjanse han har ventet lenge på.

– Jeg gleder meg til kampen. Jeg har ventet lenge på dette og setter pris på å få muligheten, sier Reinertsen til NRK etter fredagens treningsøkt på Sør Arena.

Start-keeper, Terje Reinertsen

26 år gamle Terje Reinertsen får sin debut i eliteserien mot Odd Fotball til søndag.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK

Det er et sterkt Odd han og de andre spillerne møter. Klubben ligger på andre plass på tabellen og har ikke tapt siden 11. mai.

– Må prøve å redde det som kommer

– Hvordan skal du la være å slippe inn mål?

– Jeg må jo prøve å redde det som kommer. Vi har et godt samarbeid med forsvarsteamet om å gi Odd færrest mulig sjanser, så er det meg som må gjøre jobben dersom de kommer gjennom.

Han innrømmer at nervene er på plass.

– Dette er en stor mulighet, så det er klart at jeg er spent. Men dette er jo ikke noe annet enn en fotballkamp, så det blir nok veldig gøy. Jeg håper vi får ut det beste av alle mann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Håkon Opdal

Målvakt og kaptein Håkon Opdal tilbrakte fredagens treningsøkt på sidelinjen etter at han pådro seg en skade. Trolig blir målvakten ute i flere måneder.

Foto: Rebecca Trondsen / NRK

Opdal: – En fin sjanse for ham

Førstekeeper og kaptein, Håkon Opdal, pådro seg en skade under en sprinttrening tidligere i uken. Fredagens trening tilbrakte han på sidelinjen, noe han trolig må gjøre resten av sesongen.

– Det er selvfølgelig utrolig kjedelig å ikke kunne være med å bidra på banen, men det er slik det er å spille fotball. Av og til skjer det skader, og det er aldri noe gunstig tidspunkt for det. Men jeg skal kommer sterkt tilbake igjen, sier Opdal til NRK.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde har stor tro på at 26 år gamle Terje Reinertsen kommer til å gjøre en god jobb mot Odd på søndag.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Han er ikke bekymret for å overlate buret og fotballhanskene til Terje Reinertsen.

– Det tror jeg kommer til å gå veldig fint. Terje kom samtidig som meg, og vi har trent sammen i et og et halvt år. Jeg vet at han er veldig godt forberedt og dette er en fin sjanse for ham, som jeg vet han kommer til å takle veldig bra. Jeg er på ingen måte bekymret for at han ikke kommer til å klare det, sier Opdal til NRK.

– Bare å glede seg

Også trener Mons Ivar Mjelde har stor tro på at Reinertsen kommer til å prestere på søndag.

– Det går sikkert bra. Terje er her for å steppe inn når Håkon ikke kan spille. Han har ventet lenge på denne muligheten. På søndag får vi virkelig testet hvor god han er. Nå må han bare glede seg.

Start ligger på 11. plass på tabellen. Kampen mot Odd starter klokken 15.30 søndag og spilles på bortebane.

Laster innhold, vennligst vent..