Fryktet eksplosjon da bygning brant ned i natt

Et verksted i Arendal sto overtent med fare for eksplosjon etter at en bil tok fyr inne i bygget. Brannmannskaper har søndag morgen kontroll over brannen.

Brann i bilverksted

– Det så ganske dramatisk ut, sier Arne Kristen Bentsen utrykningsleder i Østre Agderbrannvesen i etterkant av verkstedbrannen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Politiet rykket ut natt til søndag til Stoa Billakkering i Arendal kommune etter meldinger om en overtent bygning.

Brannen skal ha blitt varslet av et avisbud.

Ingen personer kom til skade i brannen, men bygningen er totalskadd innvendig.

– Vi møtte et fullstendig overtent bygg. Det så ganske dramatisk ut, spesielt når vinduer ble knust og bygget begynte å rase sammen, sier Arne Kristen Bentsen utrykningsleder i Østre Agderbrannvesen til NRK.

Verkstedbrann
Foto: Håkon Eliassen / NRK

Se video lenger ned i saken.

Fryktet eksplosjon

Politiet ba folk om å holde avstand grunnet fare for eksplosjon i gassflasker med acetylen og oksygen inne i bygget, men det er ikke lenger eksplosjonsfare i bygget.

– Vi ble kjent med at det var gassflasker både i og utenfor bygget, så vi tok nødvendige forholdsregler, fortsetter Bentsen.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Ifølge operasjonsleder Magne Storaker er tomta nå sperret av, i påvente av undersøkelser.

– Stedet må først bli avkjølt, så det vil ikke bli gjort noe mer i dag, opplyser operasjonsleder Magne Storaker til NRK søndag formiddag.

NRK har vært i kontakt med eieren av verkstedet, som ikke vil kommentere saken.

Brannmannskaper fra Moland, Arendal og Froland var med i slukkingen.

Brann i bilverksted i Arendal