NRK Meny
Normal

Konkurs etter millionunderskudd

Festivalledelsen for Norway Rock har begjært seg selv konkurs.

Norway Rock Festival

Årets festival ga ikke det overskuddet som styret i Norway Rock Festival forventet – tvert imot. Underskuddet ble så stort at det ble umulig å drive videre.

Foto: NRK

I dag leverte Stiftelsen Norway Rock Festival i Kvinesdal oppbudsbegjæring til Lister tingrett.

Årets festival gikk med nesten to millioner kroner i underskudd. I tillegg har festivalen dradd med seg gjeld fra i fjor. Det dreier seg både om gammel leverandørgjeld, samt skyldig skatt.

MC-boikott og møkkavær

I en pressemelding skriver festivalen at publikumssvikt på grunn av ekstremt dårlig vær og MC-boikott kan forklare underskuddet.

– Ekstremt dårlig vær natt til lørdag og på lørdagen medførte en publikumssvikt på ca. 1 200 på festivalens siste dag.

– Boikott fra MC-miljøet som følge av forbudet mot profilering av 1 % klubber fikk et lang større omfang en man hadde fryktet. Anslagsvis utgjør dette et nettotap i størrelsesorden kr 1 000 000, skriver pressesjef Åse Versland.

Norway Rock var den første norske musikkfestivalen som tok avstand fra Hells Angels og andre kriminelle MC-klubber. Festivalen følte seg presset til å gå imot sitt eget publikum og ekskludere disse MC-klubbene fordi de fryktet å miste sponsorkroner.

Ga etter for press

Kvinesdal kommune, sammen med fylkeskommunen og kulturrådet, var ikke villige til videre sponsing av festivalen. Også politiet gikk hardt for å hindre at festivalen åpnet portene for de såkalte enprosentklubbene, som ifølge politiet driver organisert kriminalitet.

Resultatet ble at folk med klær eller merker som uttrykker støtte til kriminelle MC-klubber, ikke fikk slippe inn på årets festival. MC-miljøet svarte med boikott av festivalen, og festivalcampen som tidligere har hatt flere hundre campere hadde i år under hundre.

Festivalen som i år hadde Alice Cooper som en av headlinerne, ble første gang arrangert i 2006.

– En eventuell festival i 2012 er avhengig av at ildsjeler, rettighetshaver, eventuelt sammen med andre aktører ønsker å gjennomføre en ny festival, skriver festivalens pressesjef.