Kongen får solid støtte av folket

De aller fleste mener kong Harald gjør en solid jobb som Norges konge, viser en meningsmåling. Kun en av fire er fornøyd med prinsesse Martha Louise.

Kong Harald 75 år

Hele 93 prosent mener at Kong Harald gjør en god jobb for Norge.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Dronning Sonja på Malakoff V.G.S

Dronning Sonja er godt likt av det norske folk. 4 av 5 mener hun gjør en god jobb for landet.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

I målingen som Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, sier 93 prosent av de spurte at Kong Harald gjør en god jobb for Norge. Bare 1 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

– Dette viser helt tydelig at kongehuset står fjellstøtt i det norske folk, sier den mangeårige hoffreporteren Kjell Arne Totland til avisen.

Dronning Sonja står også sterkt – 81 prosent mener hun gjør en god jobb.

3 av 4 støtter kronprinsessen

Også kronprinsparet får solid støtte.

89 prosent mener kronprins Haakon gjør en god jobb for landet, mens 75 prosent mener det samme om kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsparet på fjelltoppen Pika i Hedmark

Kronprinsparet har bred støtte i det norske folk. 89 prosent er fornøyde med kronprins Haakons jobb for landet. Tre av fire mener det samme om kronprinsesse Mette-Marit.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Englesnakket har svekket prinsessen

Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise har kun med seg 1 av 4 i spørsmålet om hun gjør en god jobb for Norge.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Verre er det med prinsesse Martha Louise. Bare 25 prosent mener hun gjør en god jobb for landet. 27 prosent mener hun gjør en dårlig jobb, og 43 prosent mener jobben hun gjør svarer til karakteren middels.

– Det er nok ikke til å komme forbi at hennes engleskolevirksomhet, og uttalelser i den forbindelse, virker polariserende på opinionen, mener Totland.

Prinsessens ektemann Ari Behn, som ikke har noen konstitusjonell rolle, får svært lav score. Bare 5 prosent mener han gjør en god jobb som representant for det norske kongehuset, 57 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

Ari Behn

Kun 5 prosent mener Ari Behn gjør en god jobb som representant for det norske kongehuset. Men så har han heller ingen konstitusjonell rolle.

Foto: Bokprogrammet / NRK