Kongen til Birkenes og Kristiansand for å møte flomrammede

Kong Harald besøker 6. november områder i Kristiansand og Birkenes kommuner som ble rammet av flom i oktober.

Kongen besøker Rælingen og Enebakk.

Kongen ønsker selv å se hvilke skader denne flommen har påført, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Kongefamilien er generelt opptatt av hvordan folk har det i Norge. Og når enkelte steder blir rammet av kraftig uvær eller andre katastrofer er gjerne kongen til stede for å møte de som blir rammet, sier Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff.

Alt om: Uvær på Sørlandet

Vil se på skadene

I Birkenes vil kong Harald møte innbyggere og bedriftsledere som ble rammet av flommens ødeleggelser.

Flom Drangsholt

Kongen er opptatt av hvordan folk i Norge har det, og vil derfor besøke noen av de flomrammede områdene på Sørlandet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Kongen ønsker selv å se hvilke skader denne flommen har påført, og han ønsker å møte de som er blitt rammet, sier Gjeruldsen.

Representanter for Kristiansand og Birkenes kommuner, Sivilforsvaret, helse- og omsorgstjenestene og innsatspersonell vil orientere Hans Majestet om innsatsen som ble gjort under og etter flommen, opplyser Slottet.

– Kongen synes det er viktig å få vite om de tiltak som er blitt gjort under de to flomepisodene på Sørlandet den siste tiden, sier Gjeruldsen.

Flom Drangsholt

Flommen som rammet Sørlandet for drøye tre uker siden er en av de verste i Norges-historien. Forsikringsbransjen melder om flomskader for over en halv milliard kroner.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Tvedestrand

Under møtet i Birkenes rådhus vil Kongen også møte ordføreren og rådmannen i Tvedestrand for å få en orientering om flommen som rammet byen sist helg.

Det endelige programmet for besøket er foreløpig ikke helt klart, ifølge Slottet.

Biler under vann i Tvedestrand

Søndag rammet kraftig nedbør og flom Tvedestrand, og deler av sentrum lå under vann. E18 gjennom Aust-Agder ble stengt på grunn av oversvømmelse, og mange fikk kjellere fylt av vann.

Foto: Morten Krogstad / NRK