NRK Meny
Normal

Dronningen i Arendal

Dronning Sonja var svært fornøyd etter å ha møtt arendalitter i tusentalls.

I Arendal har har det vært intens aktivitet i hele dag i forkant av at det kongelige følget var ventet til byen.

Klokka 19 presis ankom de kongelige og ble møtt av tusenvis av arendalitter som sang Arendals-sangen.

Pollen var fullsatt av forventningsfulle tilskuere som hadde sikret seg en god plass for å få et glimt av de celebre gjestene.

Dronning Sonja og hennes følge var byens gjester i drøye halvannen time. Besøket startet med en byvandring på Tyholmen, hvor de kongelige gjester bli presentert for historiske tablåer langs hele ruten.

Klokka 19.45 var det et lukket arrangement i Arendals gamle rådhus. Her fikk dronning Sonja overrakt fødselsdagsgaven fra Arendal kommune, to kunstverk signert de lokale kunstnerne Kjell Birkeland og Siri Knudsen.

Dronningen roste arrangørene

Selv om regnet pøste ned under mesteparten av byvandringen, var jubilanten selv svært fornøyd både med oppholdet i Arendal og resten av turen.

- Høydepunktene har stått i kø, og det er imponerende å se at så mange mennesker holdt ut i dette regnværet, sa dronning Sonja til NTB før hun gikk ombord i kongeskipet litt før klokka 21.

Hun roste alle arrangørene som har stått bak de forskjellige arrangementene, og fortalte at da de på grunn av regnværet ikke kunne gå i land for å spise på en av øyene i Blindleia fredag formiddag, ble det piknik om bord på det danske kongeskipet "Danebrog" i stedet.

De kongelige gjester forlot Arendal med kurs for kongeparets feriested på Mågerøy. Kongeskipet passerer Lyngør klokka 22.30 i kveld.

 

Det gjelder å sikre seg en god plass når det er kongelig besøk i byen.
Foto: Liv Eva Kirkesæther / NRK