Kona gråt i to dager da Thor Hushovd fortalte at han legger opp

Følelsene tok overhånd for Susanne Hushovd da mannen skulle fortelle verden at han gir seg som syklist etter VM i september.

Thor og Susanne Hushovd

Susanne Hushovd er ikke bitter til tross for at hun har ofret egen utdannelse for mannens karriere.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Susanne Hushovd ofret sin egen karriere for at Thor skulle bli verdens beste syklist. Hun angrer ikke på valget, men synes det skal bli godt å snart få ektemannen for seg selv.

– Jeg var veldig rørt

De siste årene har Hushovd slitt med mye sykdom. Toppidrettslivet har en pris, og han bestemte seg for å legge opp. Dette påvirket også kona Susanne. Hun ble veldig trist - særlig i dagene rundt pressekonferansen der Thor fortalte om sin avgjørelse.

Thor Hushovd forteller om en tomhetsfølelse etterpå. Den samme følelsen har også kona. Da Susanne skulle forteller venner om Thors avgjørelse så gråt hun mye.

- Jeg gråt i to dager. Jeg var veldig rørt, sier Susanne til NRK.

Kona ofret sin karriere

Susanne Hushovd ofret sin egen utdannelse og karriere for at mannen skulle få satse alt på toppidretten. – Jeg er langt fra bitter. Det har vært en fin reise med noen nedturer, men flest oppturer.

Thor Hushovd takket mange da han fortalte at han legger opp etter VM i Spania i september. Den personen han takket ekstra godt var kona Susanne.

Thor Hushovd snakker om karrieren sammen med familien hjemme i Grimstad.

Thor Hushovd forteller at han har gått glipp av viktige deler av familielivet pga. av sin sykkelkarriere.