NRK Meny
Normal

Konkursspøkelset truer igjen

Kristiansand kommune må kjøpe Start. Hvis ikke kan Start igjen gå konkurs.

Øyvind Aasen

Sparebanken Sør håper Kristiansand kommune vil kjøpe Sør Arena. Som eier av Start Toppfotball, har banken problemer med å betale leie for Sør Arena til seg selv.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Start må betale Sparebanken Sør så høy leie for Sør Arena, at Start Toppfotball har problemer med å betale.

Neste uke skal Kristiansand kommune i forhandlinger med Sparebanken Sør om kjøp av Sør Arena.

Dersom forhandlingene mellom kommunen og banken ikke fører fram, har Start igjen et stort økonomisk problem, sier styreleder Øivind Aasen i Start Toppfotball.

- Da har vi ingen løsning på Sør Arena, så da må vi sette oss ned internt som eiere og tenke gjennom situasjonen og gjøre de alternative vurderingene som er mulige å få til, sier Aasen. Hva disse alternative vurderingene kan være, vil han ikke kommentere.

Vil ikke tape mer penger på Start

Sparebanken Sør eier Sør Arena og Start må betale en årlig leie på 12 millioner kroner for arenaen. Det lokale sponsorlauget Club 21 har sagt at det vil kjøpe Start Toppfotball - under visse forutsetninger. Blant annet vil ikke Club 21 betale mer i arenaleie en fem millioner i året.

Øyvind Aasen

Styreleder i Start Toppfotball, Øyvind Aasen.

Foto: NRK

Hvis forhandlingene fører til at administrasjonen i Kristiansand kommune anbefaler å kjøpe Sør Arena, hviler det et stort ansvar på Kristiansands politikere. For det er politikerne som til syvende og sist skal ta stillig til om kommune skal kjøre stadion.

Kommunen har lånt Start penger og stilt tomta til Sør Arena til disposisjon. Det utgjør rundt 40 millioner kroner. Presset på politikerne er at kommunen dermed taper disse millionene, om den ikke kjøper Sør Arena - og konkursspøkelset dukker igjen opp i Start.

- Vi betaler en leie nå som er ganske tøff. Det er vanskelig for oss å fortsette sånn som nå. Jeg vil ikke spekulere i noen konkurs, men om vi ikke får på plass et kjøp og Start Toppfotball får problemer med å betale leia, så har vi et problem, sier Aasen.