Kommer ikke til Kortfilmfestivalen

Ordføreren i Grimstad er skuffet over at kulturministeren ikke kommer til Kortfilmfestivalen fredag likevel.

kulturminister Hadia Tajik.

Kulturminister Hadia Tajik har meldt avbud til Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Foto: Vegard Lien / NRK

I en Twitter-melding i går kveld skrev Hans Antonsen (V) at han håpet Hadia Tajik ville legge om programmet, ellers skuffer hun både filmfolket og byen.

Og skuffelsen er like stor i dag, sier Antonsen. Han sier hele festivalen og det samlede norske filmbransjen har forberedt seg på å endelig få møte kulturministeren.

Hans Antonsen

Ordfører Hans Antonsen i Grimstad.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– I fjor var hun innom veldig kort og da sa hun at vi må finne en løsning på problemene som filmmiljøet står overfor. Nå hadde nok veldig mange ventet at Hadia Tajik skulle komme med en løsning, og så uteblir hun.

– Tjener mindre og mindre

Antonsen sier filmmiljøet opplever at støtten til formidling og distribusjon av norsk film har blitt mindre, blant annet fordi inntektene er basert på salg av DVD-er, som har gått kraftig ned.

– Det er også et paradoks at regjeringa har økt bevilgninga til veldig mange kulturformål, mens vi opplever at filmområdet, som er så viktig, at deres inntekter blir mindre og mindre, sier Antonsen.

– Mange har sett fram til møtet

Han framholder at Kortfilmfestivalen er viktig og den eneste filmfestivalen som har knutepunktstatus.

– Festivalen viser et skapende mangfold innen norsk filmmiljø og den er også kontaktpunktet mot det som skjer på kortfilm internasjonalt. Da er det viktig at regjeringen er representert, særlig siden mange har forberedt seg og sett fram til dette møtet.

– Er dette feil prioritering av ministeren?

– Jeg kjenner ikke statsrådens kalender, så det vil jeg ikke ha noen mening om. Jeg synes bare det er rett å formidle den skuffelsen som nå er i filmmiljøet, sier Antonsen.