Prøvelekene før kokke-OL holdes i disse dager i Luxembourg, og det norske kokkelandslaget gjorde en formidabel innsats.
Laget vant gull i kaldmat og gull i varm-mat, og en førsteplass sammenlagt.
Det norske laget fikk hele 499 av 500 oppnåelige poeng.
Sverige fikk sølv og Singapore bronse i konkurransen.
Menyen hos det norske landslaget.
Lettrøkt torsk og kongekrabbe
Lettrøkt norsk torsk med norsk kongekrabbe, torsk og grønsakssauté, varm dill ”gele” med jordskokk, syltet gresskar, avokado og krabbesaus.
Kombinasjon av norsk lam fra Lofoten
Bryst, sadel og brissel pølse, med artiskokk og bønnesauté, kålrot ravioli, potet og steinsopp “royal”, parmesan og sherrysaus.
Karamell og sjokolade-kombinasjoner
Karamell og sjokoladekrem. Sitrusposjert pære, peanut crumble, melkesjokolade nugatine og “madelaine”.
Det Norske Kokkelandslaget er:
- Sven Erik Renaa, Tema manager, Gastronomisk Institutt, Stavanger
- Gunnar Hvarnes, Kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger
- Henrik Orre, kokk, Flavours, Oslo
- Geir Skeie, kokk, Palace Grill, Oslo
- Kjartan Skjelde, Tango Bar og Kjøkken, Stavanger
- Espen Vesterdal Larsen, konditor, Gastronomisk Institutt, Oslo
- Sverre Sætre, konditor, SvereSætre AS, Oslo
- Øyvind Vestrheim, kokk, Falcon Crest, Oslo
- Andreas Myhrvold, commis, Fiske eksperten Reinhardsen, Kristiansand
- Karl Erik Pallensen, commis, Charles & De, Sandnes
- Even Ramsvik, Frilands, (Sunnmøre)/ Oslo