Knytter seg til åstedet etter knivstikking

De to mennene (18 og 19 år) som lørdag ble pågrepet i væpnede aksjoner i Kristiansand, forteller at de var på stedet hvor en 61-åring ble knivstukket i ryggen.

Knivstikking i Kristiansand

Politiet gikk til væpnet aksjon etter episoden som skjedde rundt kl. 22.00 fredag kveld, og pågrep lørdag morgen en 19 år gammel mann i Kristiansand sentrum. Lørdag kveld ble en 18 år gammel mann tatt.

Foto: Sander Heggheim/NRK

De to mennene blir sittende i politiarresten fram til mandag. Da vil politiet ta stilling til om de antatte gjerningsmennene blir framstilt for varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Unni Guldberg.

– Begge mennene er avhørt av politiet. Jeg ønsker ikke å gå inn på hva de har fortalt, men det er på det rene at forklaringene variere hos de to, sier Guldberg.

knivstikking

Politiet sier det ikke er noen relasjon mellom mennene som er pågrepet og mannen som ble knivstukket.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Les også:

Knivstukket i ryggen

Det var ved 22-tiden fredag kveld at politiet ble varslet om at en 61 år gammel mann var knivstukket på en adresse i Kristiansand sentrum. To menn skal ha ringt på adressen. Da 61-åringen kom ut, ble han angrepet og knivstukket på to steder i ryggen.

– Det er ikke snakk om livstruende skader, men han har blant annet fått et knivstikk i siden på ryggen. Han har fått behandling for dette, og er utskrevet fra sykehuset, opplyser politiadvokaten.

Sønnen til offeret fikk trolig avverget ytterligere angrep da han gikk mellom faren og gjerningspersonene. Ifølge Guldberg skal sønnen ha havnet i klammeri med de to unge mennene før de stakk fra stedet.

Knivstikking i Kristiansand

Politiet gikk til væpna aksjon i jakten på gjerningsmennene.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Knytter seg til åstedet

Begge mennene er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiadvokat Morten Formo opplyste til NRK lørdag kveld at 19-åringen nekter straffskyld etter siktelsen. Guldberg ønsker ikke å si hvordan 18-åringen stiller seg til siktelsen.

Hun opplyser imidlertid at begge mennene har fortalt at de var på åstedet.

Begge har kommet med opplysninger som knytter dem til stedet hvor episoden skjedde, sier Guldberg.

I starten av etterforskningen kunne det framstå som om gjerningsmennene hadde ringt på en tilfeldig adresse og deretter knivstukket offeret. Slik er det ikke ifølge Guldberg.

Sveinung Søndervik Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

– Det er ingen knyttinger mellom partene som begrunner hvorfor adressen er valgt. Det er verken familiær eller annen type relasjon mellom partene, men det er omstendigheter som tyder på at adressen ikke er helt tilfeldig likevel, opplyser hun.

Ingen kommentar ennå

Politiet ønsker ikke å kommentere om det er gjort beslag av våpen i saken.

19-åringens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, bekrefter overfor NRK at hans klient knytter seg til åstedet. Ut over det vil han ikke kommentere saken før han har lest sakens dokumenter.