- Det har rablet for ham!

- Nå har det rablet for sønnen min! Det sier Knut Moland om sønnen Tjostolv Molands helsetilstand.

Knut Moland
Foto: Nyhetsspiller / NRK

Knut Moland er for tiden i utlandet, men følger ankesaken i kongo på norske nettaviser.

- Det har rabla for ham, for å si det på gammeldags norsk. Det har gått helt i surr for ham nå. Om dette er et direkte resultat av malariaen, eller om det er på grunn av utmattelse og alt presset som har vært, det vet jeg ikke. Han er i en meget dårlig tilstand, sier Knut Moland.

Video nsps_upload_2009_10_21_16_47_37_4407.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Moland har ingenting i en rettssal å gjøre, sa Morten Furuholmen til Scanpix før onsdagens runde i retten.

- Tull og tøys

TV-bildene fra retten i dag har vist en psykisk syk Tjostolv Moland. Han gråt åpenlyst i retten i Kisangani da legeerklæringen om helsen hans ble lest opp i dag. Han skal ha innrømmet at han drepte sjåføren, hevdet legen som har undersøkt nordmannen. Det tror ikke Knut Moland på.

- Er det et menneske som tar i betraktning at han lider av en dyp psykose? Tull og tøys, vi vet ikke om han har sagt dette engang. De lyver, og de stjeler, og de kommer til å myrde begge to, sier en opprørt Knut Moland.

Les også: Kongo-saken fortsetter i morgen

Les også: Molands helsetilstand forverret

- Sinnsykt!

- Det er jo like sinnsykt som det har vært hele tiden. Det er jo et drama av en annen verden. Hvis de ikke overlever der nede, så er det et rovmord begått av den kongolesiske regjeringen, sier Knut Moland til NRK.

- Hvor sterk psykisk er han vanligvis?

- Han er veldig sterk mentalt. Det har aldri vært noe galt med ham eller noen i familien mentalt. Men når du er så kjørt som han er, så sprekker det for noen og enhver. Han snakker over seg nå, sier Moland.

Ingen telefonkontakt

Knut Moland har ofte hatt kontakt med sønnen i Kongo. Nå er det en stund siden sist de to pratet sammen.

- Nå er det noen dager siden. Jeg har vært i kontakt med advokaten. Tjostolv er ikke i stand til å snakke i telefonen, sier Moland.

- Har du noen håp om å se han igjen?

- Nei, jeg har ikke noen håp om å se ham igjen i det hele tatt, dessverre. De der nede kommer til å ta livet av ham, avslutter Moland.