NRK Meny
Normal

Knuste ølflaske i hodet på arrangør

En mann i 20-årene fra Iveland er dømt til åtte måneders fengsel etter å ha knust en ølflaske i hodet på en annen mann under en fest på Evje.

Kristiansand tingrett

Mannen må sone åtte måneder i fengsel etter voldsepisoden.

Foto: NRK

Episoden skjedde i mars i år på Moisund i Evje- og Hornnes kommune.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett var tiltalte egentlig ikke ønsket på festen som ble avholdt i to ombygde arbeidsbrakker. Festdeltakerne hadde fått opplysninger om at 25-åringen tidligere var dømt for voldsutøvelse.

Norges lover

Tingrettsdommer Ben Fegran fotografert ved en tidligere anledning.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Men for å unngå bråk, fikk han likevel komme til stedet.

Stort kutt i hodet

Da festen skulle avsluttes etter midnatt, forlot 25-åringen først lokalet, men tok seg inn igjen i brakka og nektet å gå.

Uten forvarsel grep han en ølflaske og slo den i hodet på en av brakkeierne slik at flaska knuste. Offeret fikk en stor flenge i hodet som måtte sys på legevakta med ni sting.

Da 25-åringen senere på natta skulle beklage hendelsen uttalte han ifølge vitner: «Unnskyld for at du er en idiot».

Reageres strengt

– Det er skjerpende at det her er benyttet et redskap mot hodet til fornærmede. Dette har et stort skadepotensiale. Det kunne derfor lett ha gått betydelig verre for fornærmede. Allmennpreventive hensyn tilsier at det derfor reageres strengt mot denne type vold, skriver tingrettsdommer Ben Fegran.

Ivedølen ble i 2013 domfelt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Han er også selvstendig bøtelagt fire ganger hvorav ett av tilfellene gialdt en slåsskamp i Kristiansand sentrum.