Christine (24) ble tilfeldig offer for knivdesperado

24-åringen skulle bare kjøpe middagsmat. Uten forvarsel fikk hun en kniv stukket inn i siden. I flere dager svevde hun mellom liv og død.

Christine Aaneland

Christine Aaneland ble knivstukket på Sørlandssenteret 26. juli i år. Hun overlevde og er fortsatt delvis sykemeldt. En 17 år gammel jente som også ble knivstukket døde av skadene.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Mandag kveld fortalte Christine Aaneland sin historien for første gang foran en fullsatt sal i Kristiansands nye storstue, Q42. Det er en historie om sjokk og fortvilelse, men også omsorg og håp.

Det var 26. juli i år at Christine Aaneland var på Sørlandssenteret i Kristiansand for å handle middagsmat etter jobb. Aaneland står i en selvbetjent kasse for å betale varene når livet blir snudd opp ned.

Hun ser en ung jente løpe forbi, det er ingen andre i nærheten. Aaneland er på det tidspunktet uvitende om at en 15-åring nettopp har knivstukket en annen kunde inne på Coop Obs.

Plutselig kjenner hun en intens sviing i siden.

– Har jeg blitt knivstukket nå? Går det an?

Det var første tanken som slo 24-åringen. Mens gjerningskvinnen løper fra stedet, roper hun på hjelp.

Ba folk ringe ambulanse

Aaneland er aktivt medlem i menigheten Filadelfia som holder til i Q42, og har sagt ja til å stille opp på arrangementet som kalles «Damer i byen». Det skal handle om hvordan man kan si at Jesus er min beste venn, etter å ha opplevd dramatiske ulykker, tap og motgang.

– Jeg måtte selv ta kontroll over situasjonen og be folk ringe etter ambulanse. Alle som kom til kommenterte at jeg var så rolig. Det er litt rart, for jeg er en person som kan bli fylt av frykt, forteller 24-åringen fra scenen.

Stengt etter knivstikking

Christine Aaneland ble knivstukket på Sørlandssenteret 26. juli i år. Mandag fortalte hun om hendelsen.

Foto: Tom-Richard Hanssen Olsen / NRK

Mange hjalp til da dramatikken pågikk. En sykepleier presset mot det åpne såret i siden. Det var først senere på kvelden hun fikk vite at også en annen kvinne var skadet med kniv. Den 17 år gamle jenta døde på sykehuset natten etter hendelsen. Christine ble fraktet med ambulanse til sykehuset, kritisk skadet.

– Jeg lå våken på akutten og husker alt. Jeg husker at legene fortalte meg at alt så ut til å gå greit. Men så oppdaget de plutselig blod på dyna utpå kvelden. Da ble det høydramatisk, forteller Christine, fremdeles med en rolig, lav stemme.

Svevde mellom liv og død

Hun hadde indre blødninger. Foreldrene og de nærmeste ble varslet. Christine ble lagt i narkose, og husker ingenting før hun våkner på Oslo universitetssykehus Ullevål.

Hun skjønte ikke hvor kritisk tilstanden hennes hadde vært. I flere dager svevde hun mellom liv og død. Familien fryktet det verste. Mannen hennes, foreldre og svigerforeldre våket. Etter to uker på sykehus kunne hun skrives ut.

Jeg har kjent på en utrolig kjærlighet og omsorg som har hjulpet meg videre

Christine Aaneland

Mandag kveld takket hun menigheten og alle som hadde støttet henne gjennom den tøffe tiden.

– Jeg har kjent på en utrolig kjærlighet og omsorg som har hjulpet meg videre, sa Christine.

Christine Aaneland på Q42

Aaneland fortalte om hendelsen på arrangementet «Damer i byen» i menigheten Filadelfias storstue Q42 i Kristiansand.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Fortsatt sykemeldt

Hun er fortsatt delvis sykemeldt etter hendelsen, men håper å komme tilbake i full jobb som kontormedarbeider.

Christine Aaneland vil ikke kommentere noe annet rundt dramatikken som utspant seg på Sørlandssenteret den 26. juli i år.

Rettssaken mot 15 åringen som knivstakk de to, kommer trolig opp etter nyttår.