Knivstakk da han trodde kjæresten var voldtatt

Kjæresten ringte og sa hun ble forsøkt voldtatt. Da mannen kom inn i boligen og så kvinnen kun iført truse, stakk han den antatte gjerningsmannen i brystet.

Dom Kristiansand tingrett
Foto: Thomas Sommerset

Nå er mannen dømt til fengsel i ett år og elleve måneder. Seks måneder av straffen er gjort betinget som betyr at den delen kan sones i det fri.

Kun kjæresten kun iført truse

Det var i midten av juli i år at mannen skal ha blitt oppringt av sin daværende kjæreste som var på besøk hos en person i Kristiansand sentrum. Kvinnen fortalte ifølge dommen at hun ble forsøkt voldtatt.

Tiltalte dro umiddelbart til boligen og fant kjæresten kun iført truse. I retten forklarte tiltalte at han var sikker på at den antatte gjerningsmannen hadde voldtatt kvinnen og at det var årsaken til at han gikk til angrep med kniv.

Retten la tiltaltes forklaring til grunn og ga på det grunnlaget strafferabatt.

– Han må såles sies å ha handlet i berettiget harme, skriver retten.

Han må såles sies å ha handlet i berettiget harme.

Kristiansand tingrett

I retten sa imidlertid offeret at han ikke hadde hatt sex med kvinnen.

Nesebensbrudd

Mannen stod også tiltalt for å ha slått en annen person to uker tidligere. Ifølge dommen slo 43-åringen vedkommende gjentatte ganger med knyttet neve i hodet og andre steder på kroppen. Offeret ble påført nesebensbrudd og brudd i ei tann.

Også ved denne anledningen skal ekskjæresten ha vært årsaken til voldsutøvelsen. I retten forklarte 43-åringen at han angrep offeret fordi vedkommende skal ha utvist uønsket interesse for kjæresten.

47-åringen måtte også svare for trusler mot politiet. Under en bevæpnet pågripelse i mannens bolig hevet han en øks mot en politimann. I retten forklarte mannen at han trodde det var personer fra det kriminelle miljøet som kom for å kreve inn gjeld.

Mannen ble derfor frikjent for dette punktet i tiltalen.

Dømt 23 ganger tidligere

Han ble imidlertid dømt for en rekke tyverier, narkotikabesittelse og ulovlig kjøring med motorsykkel.

Tiltalte er dømt hele 23 ganger tidligere og bøtelagt 13 ganger. Så sent som i januar i 2013 ble mannen dømt til fengsel i to år og fire måneder for narkotikaforbrytelser og vold.

Mannen må betale oppreisningserstatning på 25.000 kroner til de to voldsofrene.