Hopp til innhold

Knivdrapsofrene døde av blodtap

Både Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) døde av blodtap som følge av flere knivstikk. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten, melder politiet i en pressemelding. En 15 år gammel gutt er siktet for drapene.

Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan

Både Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) skal ifølge obduksjonsrapporten ha dødd av forblødning som følge av flere knivstikk.

Foto: Privat

På mandag i forrige uke ble Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) drept utenfor Wilds Minne skole på Lund i Kristiansand. Mandag mottok politiet obduksjonsrapporten.

– I den foreløpige obduksjonsrapporten står det at begge ofrene har flere knivstikk på kroppen. Det kommer også fram at dødsårsaken på begge er forblødning, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Terje Kaddeberg Skaar
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Bisatt mandag

14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan ble mandag begravet fra Oddernes kapell. Mellom 400 og 500 personer tok farvel med den unge gutten.

Det andre drapsofferet, Tone Ilebekk, bisettes torsdag fra Oddernes kirke. Den 48 år gamle kvinnen skal ha forsøkt å gripe inn i en situasjon mellom den norsk-somaliske gutten og 15-åringen som er siktet for dobbeltdrapet.

Inne i kirka
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

15-åringen tilsto sent tirsdag kveld at det var han som drepte de to bak ballbingen på området til Wilds Minne skole i Kristiansand mandag. Onsdag ble han varetektsfengslet i to uker. Han er overført til Bjørgvin fengsels ungdomsenhet, der han følges opp av ansatte med spesialkompetanse.

I etterkant av dobbeltdrapet i Kristiansand, har politiet satt inn store ressurser i arbeid rettet mot ungdomsmiljøene i byen. I helgen ble bemanningen i byen økt.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 0,59 kr
Dyrest kl. 08 0,75 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,5 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %