NRK Meny
Normal

Klassisk på Hove

Toner fra Vivaldi kan kan bli hørt på Hove i tillegg til Dimmu Borgir og andre høytlydende band.

Fiolin
Foto: FRANCOISE TALLIEU / PHOTOPQR/LE MIDI LIBRE

Hovefestivalen vurderer neste sommer også å tilby klassisk musikk på festivalprogrammet.

Det var den overraskende meldingen fra festivalens pressesjef i en debatt på Norges Musikkhøgskole. Tema var hvodan klassisk musikk kan bli presentert for et yngre publikum.

Drevdal fortalte at som et eksempel kunne Vivaldi passet inn i festivalens øvrige program.

- Vivaldi kunne passet fint inn for eksempel før en metal-konsert, sier han til NRK.

Dog med visse forbehold

Pressesjefen åpner dermed opp for å bruke klassiske toner og klassisk besetning. Men vel å merke på en måte som skiller seg markert fra det tradisjonelle.


- Ungdom flest, tror jeg, gir blanke i klassisk musikk. Men på Hove er vi opptatt av¨å inspirere og være nyskapende. Så hvis vi kan presentere musikk for dem som er ny - men på en måte som er spennende - så er vi åpne for det, sier Drevdal.

Nytt liv i musikken

Nye tider gir nye måter å høre på, ifølge Drevdal. Både musikken og forståelsen er annerledes.- Den er annerledes i dag enn for 100 år siden. Selv om det skulle bli spilt helt likt - så er ørene våre annerledes.

- Det er ernormt mye man kan gjøre med klassisk musikk - men det er ingen som gjør noe med den. Den blir mer eller mindre spilt på samme måte som alltid, sier Drevdal.

Derfor er ikke Hovefestivalen fremmed for også tilby klassisk musikk - vel og merke hvis musikken er innenfor festivalens moderne og oppdaterte ramme.

Dimmu Borgir

Dimmu Borgir på Hove juli 2008.

Foto: Kim Erlandsen / NRK