Klart for første slag om Aust-Agder

Lørdag er det klart for sesongens første sørlandske lokaloppgjør i 1. divisjon. Arendal og Jerv skal gjøre opp om hvem som er best i fylket.

Arendal Fotball - opprykk 2016

Hør kampen direkte i NRK Sport. Kommentator Håvard Raustøl.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi gleder oss veldig til kampen i morgen. Jeg er sikker på at vi kunne solgt 3–4000 billetter hvis vi hadde plass, sier Per Carsten Michelsen, arrangementsansvarlig i Arendal Fotball til NRK Sørlandet.

Avspark på Myra er lørdag ettermiddag klokken 15.00. Klubbens nye stadion står ferdig først i juli. At kampen spilles på deres «reservebane» får betydning for kapasiteten.

Det synes arrangementssjefen er leit. Kampen har vært utsolgt en god stund. 1200 mennesker får med seg kampen fra tribunen.

– Det er utrolig synd at vi ikke får plass til flere. Interessen rundt kampen er stor, og de billettene som var tilgjengelig, røk fort, sier Michelsen.

Lørdag barker FK Jerv og Arendal FK sammen i det første lokaloppgjøret på Sørlandet.

– Rivaliseringen vil alltid være der

Spenningen er til å ta og føle på før slaget om Aust-Agder. Rivaliseringen mellom klubbene og byene gir en ekstra tenning før kampen.

– Det er vanskelig å sette ord på hva som skaper rivaliseringen. Slik har det alltid vært og vil alltid være mellom disse to, sier Michelsen.

Han tror spillerne forbereder seg på lik linje som alle andre kamper.

Per Carsten Michelsen

Per Carsten Michelsen er arrangementsansvarlig i Arendal Fotball.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg tror det blir som vanlig, men denne kampen har vært snakket om siden det ble klart at Arendal rykket opp en divisjon.

Senere i sesongen kommer det en rekke andre lokaloppgjør. Arendal, Jerv og Start spiller alle i første divisjon denne sesongen. Dermed blir dette det første av seks lokaloppgjør.

– Det er verdt å merke seg at interessen for kampen er så stor selv om ingen av lagene har gjort det spesielt bra så langt i sesongen, sier Michalsen.

Alt er klart til det første sørlandske lokaloppgjøret i fotballens første divisjon. Arendal får besøk av Jerv.

Begge lag har underprestert

Arendal er nyopprykket før sesongen. Sportslig sett har både de og Jerv fått en tung start på sesongen.

Etter fem serierunder har Arendal en seier og fire tap, og ligger på tolvteplass på tabellen.

FK Jervs fanklubb Svaberget

Blir det Arendal eller Jerv som kan juble i morgen? Her er Jerv-supportere i Svaberget.

For laget litt lenger vest i fylket, Jerv, har det gått enda tråere. Fem kamper ut i sesongen står laget fortsatt uten seier.

To uavgjortresultater er alt laget har fått i form av poeng så langt denne sesongen. Trener Arne Sandstø sier han tror laget tar sin første seier.

– Vi har sett bra ut på trening i det siste. Vi har nærmet oss seier de siste kampene både i form av både antall og størrelse på sjanser, samt at vi har begynte å score mål. Gjør vi jobben inne i egen 16-meter, så vinner vi kampen.

Sandstø har kartlagt Arendal og mener de møter et godt fotballag. Han lover fotballfest og sier at et realt lokalderby setter en spiss på det hele.

– Ja, man er nok litt heitere i hodet enn vanlig. Det kan fort skje at følelser tar overhånd.

Laster innhold, vennligst vent..