NRK Meny
Normal

Klare for skole

I dag var hverdagen tilbake for skoleelevene som har vært rammet av lærerstreiken. Ved Grim ungdomsskole har elevene hatt mulighet til å jobbe selv om det har vært streik.

Elever ved Grim ungdomsskole

Det var mange glade elever i skolegården på Grim ungdomsskole i dag tidlig.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

Håvard Nilsen er en av elevene på 10. trinn ved Grim ungdomsskole i Kristiansand. I går fikk han beskjeden om at streiken var over.

– Jeg ble utrolig glad. Nå er jeg klar for å begynne med fagene som jeg har gått glipp av. Jeg ser fram til et lærerikt år.

Beskjeden om at streiken var over gjorde at den planlagte trimmen for lærerne som var i streik, ble erstattet av et møte på personalrommet. Nå er trinnleder Ruth Hustad mer en klar for å begynne på jobb igjen.

– Helt oppriktig så er jeg veldig glad for å begynne å jobbe igjen. Det er jo det vi helst vi, sier hun.

Rakk å lage arbeidsplaner

Ruth Hustad

Trinnleder Ruth Hustad sier hun vil ta hensyn til elevene som ikke har klart å jobbe selvstendig hjemme.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

Fordi skolen ikke ble tatt ut i streik før noen dager etter skolestart, har elevene fått utdelt både lærebøker og arbeidsplaner for seks uker framover.

– Vi er så heldige her på Grim at vi har seksukersplaner. Disse fikk vi tid til å lage i forkant av streiken. Derfor har elevene visst akkurat hva de skulle gjøre hjemme. I norsk for eksempel, fikk elevene alt de trengte til å begynne på et prosjekt før skolen ble rammet av streiken.

Klarte å være strukturert

Mens streiken har pågått, har Håvard jobbet med fagene hjemme.

– Det har gått greit. Jeg har vært ganske strukturert egentlig. Jeg har gjort de leksene jeg skulle gjøre og jeg har lest meg opp så godt jeg kan.

I tillegg har klassen hatt undervisning i noen fag.

Håvard Nilsen

Håvard Nilsen har klart å jobbe med fagene hjemme mens streiken har pågått.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

– Heldigvis hadde min klasse naturfag, matte og spansk. Lærerne som hadde disse fagene var ikke tatt ut i streik. Hvis vi ikke hadde hatt undervisning i disse fagene, tror jeg nok at det hadde vært det vanskeligste.

– Vi bryr oss om elevene

Trinnlederen er imidlertid klar over at ikke alle elevene vil være like godt oppdatert i fagene som Håvard.

– Selvfølgelig vil det være noen som ikke er strukturerte nok eller som ikke har klart å jobbe selvstendig hjemme. Det må vi ta hensyn til. Vi kan ikke bare tenke at nå skal vi bare hoppe over ett kapittel og så går vi bare videre. De skal jo opp til eksamen. Vi bryr oss om elevene. Det gjør vi virkelig.