– Vi er i rute til festivalstart

I morgen starter festivalen Canal Street i Arendal. Festivalsjef Mats Aronsen forteller at stemingen er bra, og at de er klare for åpning.

Canal Street 2016

Bilde fra Canal Street 2016.

Foto: Erik Wiig Andersen/NRK

– Her ligger vi veldig godt an, alt er i rute, forteller grunnlegger og festivalsjef Mats Aronsen før festivalen i sørlandsbyen starter.

Mats Aronsen

Grunnlegger og festivalsjef Mats Aronsen er klar for festivalåpning.

Foto: Erik Wiig Andersen/NRK

Publikum lokkes til festivalen med blant andre artister som Bjørn Eidsvåg, Åge Aleksandersen og Aurora.

– Det er ingen artister som er syke eller har meldt avbud av andre grunner, så alt ser kjempe bra ut, sier Aronsen, og forteller videre at de er fullt bemannet med frivillig stab og at billettsalget er godt.

Ikke bekymret over været

Festivalsjefen tror ikke været påvirker festivalstemingen så mye, selv om det er spådd litt skiftende sommervær.

– Hvis det kommer noen regndråper så tenker jo vi at det bare er vann, og det tørker igjen, forteller han og betrygger at festivalen går sin gang med topp stemning selv om det regner.

– Det tror jeg vi kan love! Publikum kan jo eventuelt ta på seg en regnfrakk, sier han.

Bokbad og rock

Under årets festival arrangeres "Bokbad og rock" for første gang. Dette er i følge festivalsjefen et helt unikt arrangement. Karl Ove Knausgård, Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez skal delta i samtale med kulturredaktør Karen Kristine Blågestad. Om litteratur, musikk, band, rock og bøker.

– Så litt senere på kvelden så stiller de med sine rockeband, Vankel og Frode Grytten beatband. Det er jo et ganske tøft opplegg som har vært veldig populært så det er utsolgt, forteller Aronsen ivrig.