NRK Meny
Normal

Klar for OL

Ida Marcussen (20) viser knallform og søndag klarte hun OL-kravet med glans i sjukampstevnet i Götzis.

Ida Marcussen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Veldig deilig å være ferdig med kravet. Nå skal vi forberede oss best mulig, sa Marcussen etterpå.

Kristiansand-jenta noterte 6213 poeng.

OL-kravet er på 6000 poeng. Dermed kan 20-åringen gjøre seg klar til lekene i Beijing i august.

Helt kanon

– Ida er en meget interessant utøver som kan utmerke seg ved å bli blant de åtte beste i OL, sa sportssjef Ketil Tømmernes.

– Helt kanon. Vi hadde håpet på mellom 6000 og 6200 poeng. Det gikk helt etter planen, men dette er bare starten, sa trener Lukas Udelhoven.

Nå har Våg-utøveren stilt inn siktet mot 6400 poeng.

– Jeg ble nummer 11 i VM i fjor. Da er det naturlig å håpe om plass blant de åtte beste i OL. Det er ikke presset fra omverdenen, men det jeg setter på meg selv som er tøffest. Målet er 6400 i OL. Veien opp er ikke så langt, sa Marcussen til NTB.

Toppform i august

Totalt ble Marcussen nummer 11 i Østerrike. I fjor ble hun nummer 22 i samme konkurranse. Da sikret hun senere i sesongen 11.-plass i VM.

– Vi vet at Ida kjører et opplegg som gjør at hun har stigning gjennom konkurransesesongen. Årets sesongstart er nesten 500 bedre poeng enn i fjor. Det lover godt for resten av sommeren, mener Tømmernes.

– Toppformen kommer i august. Målet er å komme over 6400 poeng. Det betyr 200 poeng mer, men vi tar gjerne 6500 eller mer. Men vi har god tid og stresser ikke, forklarte Udelhoven.

Perset i spyd

Søndag satte Marcussen personlige rekord i spyd med 52,95.

– Spyd går bra på trening, og jeg fikk en god følelse etter gode kast i dag. Men det kan bli enda bedre. Nå har jeg fått troen på at jeg kan kaste lenger enn 53 meter. Det er utrolig gøy å få en bekreftelse på at de tingene vi har gjort er de riktige, sa Marcussen etter sesongåpningen.

Har klaffet

Russiske Tatjana Tsjernova vant med 6618 poeng. Marcussen har den norske rekorden med 6226. Den håper hun å slå i tyske Ratingen om noen uker.

– Jeg er veldig imponert over Marcussen, sa Tømmernes.

Lørdag satte Våg-talentet rekord i kule og høyde. Søndag kom en ny pers.

– Ida viser framgang i alle øvelser. Vi har fått testet nye tilløp og teknikk. Det har klaffet veldig bra, men det er stort potensial for videreutvikling. Sprintformen kan bli mye bedre, og Ida trenger flere konkurranser før 800 meter og spyd sitter skikkelig. Nå går vi for norsk rekord i Ratingen. Kanskje bra vi ikke tok den i dag, for det blir litt gøyere i neste stevne og ikke minst OL, gliste Udelhoven.

Nå venter en rolig uke der kroppen skal få hvile. Så venter en spennende sommer med OL som det ultimate høydepunktet.