NRK Meny
Normal

Kjørte inn på rallybanen

En kvinnelig bilist kjørte inn på rallybanen i Grimstad, deltager måtte kjøre i autovernet.

Rallyratt - illustrasjonsfoto

Rallykjører måtte bråstoppe for å unngå fremmed bil i rallyløypa.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Arrangøren Kristiansand Automobilklubb KAK, ved løpsleder Kjell Myhr, har i dag mandag 3. august politianmeldt bilføreren av privatbilen som brøt sperringene og kjørte inn på den første fartsetappen under lørdagens Sommerrally Grimstad.

Hør historien: Rally-kaos

Arrangøren av Sommerrally Grimstad 2009 opplyser i en pressemelding dette om hendelsen:

Prøvde å hindre

- Der privatbilen tok seg inn på fartsprøven var det gjennomført skilting iht. Norges Bilsportforbunds og myndighetenes krav.
- Det var også etablert fysisk sperring mot ureglementert innkjøring med begrenset åpning for å slippe løpets deltagere ut.
- På samme sted var det lokalisert uniformert sperrevakt som forsøkte å hindre bilen i å kjøre inn.

Rallyfører Jarle Lippert fra Svelvik i Vestfold er forsatt preget av nestenulykken under lørdagens rallyløp i Grimstad. . At en personbil forvillet seg inn i løypa, mener han er svært alvorlig.

Kunne gått galt

Like bak kom rallyfører Olaf Sørli fra Kristiansands Automobilklub. Også han møtte på personbilen, rett etter at Lippert havnet i autovernet. Han mener det kunne gått svært galt, dersom Lippert ikke hadde klart å svinge unna.Presseansvarlig Kjetil Faye Lund i Rally Grimstad er også klar på at det kunne ha gått svært galt hvis ikke rallykjørerne hadde reagert raskt. Han forteller at den eldre damen i personbilen suste forbi flere sperringer og vakter på vei inn i rallyløypa.

Rallyfører Jarle Lippert slapp unna uhellet med skrekken, men bilen hans fikk store skader etter sammenstøtet med autovernet. Her har arrangøren har sagt seg villig til å betale for reparasjonen. I dag er Lippert svært glad for at det tross alt gikk så bra som det faktisk gjorde.