Kjøper ferieboliger i Florida

Dårlig sommervær på Sørlandet fører til at stadig flere velger å kjøpe feriebolig i Florida i USA. Det sier eiendomsmegler Vigdis H. Voie i selskapet Eiendomsformidlingen i Farsund.

Boligmarked USA

Prisen på boliger og ferieboliger i USA er i fritt fall og det har fått flere til å kjøpe feriebolig i Florida, ifølge eiendomsmeglere på Sørlandet.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Ønsker du å sikre deg en feriebolig langs sørlandskysten må du ha meget tykk lommebok.

I alle fall hvis du vil kjøpe en av de mest attraktive sørlandsperlene.

For mange er det en umulighet og det fører nå til at sørlendingene har fattet interesse for å kjøpe feriebolig i USA i et fallende marked rent prismessig.

Spesielt gjelder dette sørlendinger vest i Vest-Agder som tradisjonelt har et nært forhold til Amerika.

USA lokker

– Lave priser og stabilt klima lokker kjøpere til den amerikanske solkysten. Jeg er nå ofte i kontakt med folk som har kjøpt ferieleilighet i Florida og dette skjer i stadig større omfang.

Det sier eiendomsmegler Vigdis H. Voie i selskapet Eiendomsformidlingen i Farsund.

Voie er ikke selv direkte involvert i kjøp og salg av ferieboliger i Florida, men hun vet at USA lokker mange kjøpelystne i lokalmarkedet i Farsund.

– Vi blir snart værflyktninger noen hver og i det siste har det vært en økende handel av leiligheter i Florida, sier hun.

– Får du som eiendomsmegler mange henvendelser om dette?

– Jeg har en eiendomsmegler i Florida som nå gjerne vil ha et samarbeid med oss, men så langt er det et marked som vi ikke har ønsket å gå inn på, sier Voie.

Rogalendinger kjøper sørlandsperlene

Og mens sørlendingene rømmer til Florida er det rogalendinger i oljeindustrien som kjøper ferieperlene langs kysten vest i Vest-Agder.

– Vi har et stort marked vestover og rogalendinger er utvilsomt vårt hovedmarked og der er det fremdeles stor aktivitet. Det er ofte ansatte i oljesektoren som er kjøpere, sier hun.

Men hyttesalget lengst sør langs sørlandskysten er ikke helt som det var for fem-seks år siden.

– Det er ikke like gøy som det var på toppen, men fortsatt er det stor aktivitet og mye interesse vestover, avslutter Voie.