Kjendisgås skutt på badestrand

«Donald» har blitt et kjent syn i Grimstad etter at NRK omtalte den tamme gåsa. Nå er kjendis-dyret angivelig skutt og drept.

En gås slo seg ned på Homborsund fyr i månedsskiftet juli/august. Familien Michalsen ble "adoptert" som gåsas nærmeste familie da familien var vertsfamilie i midten av august 2016. I dette klippet følger gåsa familien når de kjører mot land.

NRK omtalte kjendis-gåsa i august. Se reportasjen.

– Han løp med geværet i den ene hånda og gåsa i den andre. Deretter hev han seg i bilen og spant av gårde, sier Lars Torjussen fra Arendal.

Sammen med kona og en kompis hadde han torsdag tatt turen til Hasseltangen i Arendal for å hilse på gåsa, som NRK omtalte i august.

– Vi ropte på den og den kom opp og spiste av hånda. Deretter fulgte den etter oss videre på turen, sier Torjussen.

– Dårlig gjort

Like etter at de hadde forlatt gåsa, hørte Torjussen et smell. Da de løp til stranda for å sjekke hvor lyden kom fra, fikk de øye på jegeren som løp i full fart mot bilen.

– Vi ropte noen stygge ord etter han. Det var nok en feiging, for han løp for livet, sier Torjussen.

Gåsa, som av flere har fått navnet Donald Grønningen, er kjent for å være svært tam. Torjussen er sikker på at det er samme gås som er skutt.

– Ingen er så tamme som ham. Den gåsa har gått rundt her i flere uker nå. Det er dårlig gjort, sier han.

Gåsa

Gåsa, som av flere har fått navnet Donald Grønningen, er kjent for å være svært tam.

Foto: Tor Øystein Osa Michalsen

Usikker på lovligheten

Ifølge Agderposten heter det i reguleringsplanen for Hasseltangen landskapsvernområde og Søm-Ruakerkilen naturreservat at «det er som følge av vernet ikke er lagt noen

Arild Pfaff

Arild Pfaff i Statens Naturoppsyn.

Foto: Leif Dalen / NRK

begrensninger på utøvelse av jakt i verneområdene».

Fellingen av «Donald» skjedde også i en periode der jakt på grågås er tillatt.

– Det eneste lovbruddet jeg ser for meg, er at det ble jaktet uten tillatelse fra grunneier, sier Arild Pfaff i Statens Naturoppsyn til avisen, samtidig som han understreker at han ikke kjenner omstendighetene.