NRK Meny
Normal

Skylder én skattemillion

"Kjell Elvis" er begjært personlig konkurs.

Kjell Elvis Bjørnestad

Kjell Elvis Bjørnestad er blant annet kåret til Europas beste Elvis.

Foto: Young, Terry / SCANPIX

Den kjente Elvis-imitatoren, Kjell Henning Bjørnestad, har ifølge skatteoppkreveren i Lyngdal unnlatt å betale skatt for over èn million kroner. Nå har skattekassereren begjært lyngdølen konkurs. skriver fvn.no.

- Det er han personlig som er under konkursbehandling, ikke noen av hans selskap. Det gjør jo denne saken litt mer spesiell, sier bobestyrer Antonio Abrahamsen til avisen.

Mangeårig gjeldsvekst

Noen av kravene går helt tilbake til 2001, og listen over ubetalte regninger har økt med årene. Det dreier seg om forskuddsskatt som kreves inn fire ganger i året. I tillegg er det en del ubetalt restskatt, sier Abrahamsen.

- Det som skjer nå er at jeg skal gå gjennom boet med den som er begjært konkurs. Da vil jeg forsøke å få en oversikt over verdier i boet. Når alle kreditorer har meldt seg, vil det bli holdt en skiftesamling, sier Abrahamsen

Verken Bjørnestad selv eller hans manager har øænsket å uttale seg om saken til media.

Prisbelønt Elvis-kopi

Kjell Elvis har imitert sitt store idol Elvis i 21 år. I 1994 tok han den store avgjørelsen om å fikse på utseendet sitt for å ligne mer på kongen av rock & roll. Siden da har han turnert verden rundt og rukket å vinne nordisk mesterskap i Elvis-imitering, blitt kåret til Europas beste Elvis, og fått en tredjeplass i Elvis-VM.

LES LGSÅ: Kjell Elvis solgt til 300 000

LES OGSÅ: Kjell Elvis i operaen