Kitron med kontrakt til 80 millioner

Elektronikkselskapet Kitron Arendal skal produsere og levere våpenutstyr til Kongsberg Gruppen til en verdi av 80,7 millioner kroner.

Kitron med ny kontrakt

Ledelsen i Kitron presenterer ny kontrakt.

Foto: Frans Kjetså/ NRK

Kongsberg Gruppen er i dag på Hisøy i Arendal for å signere en avtale om levering av utstyr med Kitron.

Et løft for norsk industri

– Denne kontrakten er et godt eksempel på hvordan eksport av norskutviklede forsvarssystemer, her NASAMS til Oman i samarbeid med Raytheon, skaper sysselsetting og kompetanseheving i norsk leverandørindustri, det sier Harald Ånnestad, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS i en pressemelding.

Kitron Arendal

Millionkontrakten vil sikre arbeidsplasser på Kitron i Arendal.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Det dreier seg hovedsakelig om produksjon og levering av militært kommunikasjonsutstyr. Kitron skal levere flere ulike kommunikasjonsprodukter, og produksjonen vil foregå ved Kitrons fabrikk i Arendal. Leveransene skal skje i 2014 og 2015.

– Kitron legger vekt på at deres mål at en størst mulig andel av deres eksportkontrakter skal tilflyte norsk industri, sier administrerende direktør Ånnestad i en pressemelding.

Vil sikre arbeidsplasser

– For fabrikken i Arendal er kontrakten svært viktig. Den vil skape forutsigbarhet og bidra til å sikre arbeidsplasser inn i 2015. Kitron i Arendal har i flere år fokusert på forsvarsprodukter, og avtalen bekrefter at vi både innehar den kompetanse som kundene etterspør og at vi totalt sett er konkurransedyktige, sier Kitrons konstituerte konsernsjef Dag Songedal i pressemeldingen.

Kitron leverer i dag komponenter til flere av Kongsbergs avanserte militære produkter, som NSM og JSM missiler, våpenstyringssytemet RWS, NASAMS luftvern og taktisk militær kommunikasjon.

Bedriften omsatte i 2013 for 1,6 milliarder kroner, og har virksomhet blant annet i Norge, Sverige og Kina.

Tidligere denne uka kom nyheten om at så mange som 100 ansatte ved Kitron i Arendal kan miste jobben i løpet av dette året. Denne fredagen har vi møtt bekymra og fortvila ansatte.

I februar meldte Kitron om at 100 ansatte kunne miste jobben i løpet av året. Dagens avtale vil sikre arbeidsplasser.

Siste nytt fra NRK Sørlandet