NRK Meny
Normal

Kitron har fått kvalitetssertifikat for luftfartsindustrien

Kitron AS i Arendal er en av de første oppdragsprodusentene innen elektronikk som er sertifisert etter en ny kvalitetsstandard i luftfartsindustrien, opplyser selskapet.

Kitron Arendal

Kitron AS ligger i Arendal og er et datterselskap av børsnoterte Kitron ASA.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

I en pressemelding opplyser Kitron at selskapet er sertifisert etter kvalitetsstandarden EN9100:2009 som gjelder i luftfartsindustrien.

Sertifiseringen kommer som en følge av Kitrons satsing på å tilfredsstille de strenge og komplekse kravene fra forsvars- og luftfartsindustrien, opplyser selskapet.

EN9100 er en internasjonalt anerkjent kvalitetsstandard utviklet av International Organisation for Standardisation (ISO) for luftfartsmarkedet.

Høyere krav i markedet

– Som en langsiktig oppdragsprodusent innen elektronikk så vet vi hva som må til for å leve opp til de stadig høyere kravene i markedet.

Det sier konstituert konsernsjef i Kitron ASA, Dag Songedal, i pressemeldingen.

– Tildelingen av EN9100 er et bevis på vår evne til å levere produkter som konsekvent overholder de kravene kunder og regulatoriske myndigheter stiller, sier han.

Kitron er et av Skandinavias ledende foretak innen produksjon av elektronikk og relaterte tjenester for selskaper innen forsvarsbransjen, energi- og telekommunikasjonsbransjen, industribransjen, medisinbransjen og offshorebransjen.

Kitron omsatte for om lag 1,6 milliarder kroner i 2013.