NRK Meny
Normal

Kinesisk fond har kjøpt halve Elkem Solar

1 200.000.000 kroner har det kinesiske fondet Gangyu International betalt for 50 prosent av solcelleselskapet

Elkem Solar Kristiansand

Det skal igjen bli full aktivitet i Elkem Solars lokaler i Kristiansand. Nå eies halve virksomheten av et kinesisk fond.

Det Hong Kong-baserte fondet Gangyu International punger ut hele 200 millioner dollar, skriver E24.no.

Etter at kjøpet er gjennomført eier Elkem og det kinesiske fondet halvparten hver av Elkem Solar, med fabrikk i Kristiansand. Moderselskapet Elkem er en av verdens største aktører innen silisiumsproduksjon, og eies allerede av det kinesiske selskapet China National Bluestar.

Ifølge administrerende direktør Inge Grubben-Strømnes i Elkem får ikke eierskiftet noen konsekvenser for de ansatte ved fabrikken i Kristiansand.

– Vi legg til grunn at strategiene våre vil være som før, og at det ikke vil ha noen innvirkning på organisasjon eller ledelse, sier han til E24.

I januar i år ble det kjent at Elkem Solar starter opp igjen for fullt på Fiskå i Kristiansand og trenger nå enda flere folk enn før.

På grunn av den vanskelige markedssituasjonen i solcellemarkedet stanset Elkem Solar produksjonen i Kristiansand høsten 2012. Det er nå økt etterspørsel og god prisutvikling på solsilisium og det er årsaken til at Elkem Solar nå kan gjenoppta driften.

De ansatte på Elkem Solar i Kristiansand jubler. Etter to vanskelige år, skal produksjonen i full gang igjen.
Etter to vanskelige år, skal Elkem Solar i Kristiansand produsere solceller for fullt igjen.