Ung kvedar fra Setesdal på Sørlandstoppen

Kim André Rysstad fra Rysstad vil prøve seg på Sørlandstoppen onsdag 27.februar med skillingsvisa "Soldaten".

Kim André Rysstad
Foto: Privat

Kim André Rysstad
Foto: Etisk Musikklubb

Sørlandstoppen presenterer noe så sjeldent som en ung kvedar fra Rysstad som nylig har gitt ut Cd'en "Tak hardt uti hand".  Dette er den første innspillingen av en mannlig kvedar fra Setesdal og han har satt sammen cd'en med noen av de sangene han liker best. Det er en samling med 15 ulike sanger som han har gitt sitt eget personlige uttrykk og er en blanding av sanger og stev fra Agder og Telemark og middelalderballader.

Satser på folkemusikken 

Kim André Rysstad studerte klassisk sang i en periode før han bestemte seg for folkemusikken.  Etter et engasjement på Agder Folkemusikkarkiv gikk veien til Folkemusikkstudiet på Rauland og han studerer for tiden arrangering av folkemusikk ved Ole Bull Akademiet på Voss.

Kjente læremestre

Han har et solid grunnlag innenfor den vokale folkemuskktradisjonen med kjente læremestre som Kirsten Bråten Berg, Agnes Buen Garnås og Ånon Egeland.  Som kvedar har han vunnet Setesdalskappleiken flere ganger og har gjort det godt på Landskappleiken.  I 2004 startet han et samarbeid med gitaristen Trond Sporsheim Berg som har ført til mange konserter rundt på folkemusikkfestivaler.  Cd'en utgis av Etnisk Musikklubb med multimusikeren Stein Ofsdal som produsent.

Skillingsvise

Daniel Sandén-Warg
Foto: Terje Opdal.

 

Kim André Rysstad vil prøve seg på Sørlandstoppen med skillingsvisa "Soldaten" som han framfører på sin personlige måte.  Han har med seg musikeren Daniel Sandén-Warg på banjo, fele og moraharpe.

Folkemusikk utfordrer country

Kim André Rysstad utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Arly Karlsen fra Birkeland etterfulgt av PostScriptum fra Lillesand, Espen Grjotheim fra Grimstad, The Violent Years fra Mandal og Stein Roger Sordal fra Kristiansand. Sørlandstoppens jury avgjør, sammen med lytternes egne poeng, rekkefølgen på lista.

Rekkefølge for SMS-avstemning til 27. februar begynner fredag 22.februar og fram til programslutt

Stemmeliste

1. You're still back there/ Arly Karlsen

2. Where did my love go / PostScriptum

3. My land / Espen Grjothem m/Secret Garden

4. The Violent Years / The Violent Years

5. Moving Clouds / Sordal

6. Soldaten / Kim André Rysstad