Kilden ønsker penger til korsatsing

De ansatte ved Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet håper statsbudsjettet som legges frem i morgen, vil gi Kilden mulighet til å fortsette på samme nivå som nå. Og de ønsker å satse på kor.

Gunnar Thon Lossius

Gunnar Thon Lossius, stabs- og økonomidirektør i Kilden teater- og konserthus, håper Statsbudsjettet gjør det mulig å opprettholde samme aktivitetsnivå som nå.

Foto: Thomas Grønvold / NRK

Kilden Teater- og Konserthus rommer Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. I tillegg kommer Kilden kulturdrift.

Økonomi- og personaldirektør Gunnar Thon Lossius sier at de ikke har fått noen signaler om hva Kilden kan forvente av bevilgninger på forslag til statsbudsjett som blir presentert i morgen.

Det knytter seg spenning til om den nye regjeringen vil videreføre bevilgningene som den rød-grønne regjeringen har gitt i de foregående årene.

Ber om like mye som i fjor

Seniorkoret Sølvstrupene

Seniorkoret Sølvstrupene.

Foto: Miriam Grov / NRK

– Vi har ikke bedt om mer penger enn det vi har hatt til nå. I år fikk vi 108 millioner kroner, og for 2015 ber vi om det samme plus en indeksregulering på 3,5 prosent. Innbakt i disse tallene ligger en ny satsing på korsang i regionen. Vi har mange store oppsetninger som trenger mange korsangere, og det håper vi å få penger til å satse på.

Lossius sier at det ikke har vært noen lekkasjer i forkant av budsjettfremleggelsen.

– Har dere lagt noen alternativ plan dersom det blir kutt i bevilgningene?

– Vi har ikke lagt alternative planer, men kommer til å kaste oss over budsjettpapirene når de kommer i morgen klokka 10. Hvis det blir kutt, må vi kaste oss rundt fort, men vi håper å få det vi har bedt om. Den rød-grønne regjeringen ga oss en langsiktig plan som ble fulgt, men den planen er nå fullført. Derfor er vi veldig spent på hva det nye statsbudsjettet vil vise, sier økonomi- og personaldirektør Gunnar Thon Lossius.

Utdrag fra Les Miserables under åpningsforestillingen av Kilden.

Kilden trenger mange korsangere til sine mange store oppsetninger. Her: Les Miserables.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix