Normal

Kenya-rapporten er utsatt

Rapporten etter dødsulykka i Kenya, der en skoleelev fra Sørlandet mistet livet, er utsatt.

Kvadraturen videregående skole

Det ble flagget på halv stang på Kvadraturen skolesenter i Kristiansand da en elev mistet livet i ei trafikkulykke i Kenya 12. februar.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

Rapporten om hva som skjedde da en elev fra Kvadraturen skolesenter omkom i ei trafikkulykke i Kisumu i Kenya skulle vært klar 16. mars, men er nå utsatt en måned.

Ei granskingsgruppe ble nedsatt av Fylkesmannen i Vest-Agder for å kartlegge hendelsesforløpet og se om det er mulig å komme fram til tiltak som reduserer faren for lignende ulykker i framtida.

Grunnen til utsettelsen er at arbeidet med å undersøke omstendighetene rundt ulykka er mer omfattende enn først antatt, ifølge lederen av undersøkelsesgruppa Yngve Årøy.

– Ny frist for rapporten er 16. april. Vi anmodet fylkesrådmannen om en utsettelse fordi vi har fått mye informasjon som vi må sortere og sette sammen på en god måte, så vi får et så godt helhetsbilde som mulig av hva som skjedde i Kenya, sier Årøy.

Mye informasjon fra intervjuer

Det var 12. februar ei gruppe elever fra skolen ble påkjørt mens de var på skoletur i Kenya. En 18 år gammel gutt omkom og flere ble skadet.

– Vi har gjennomført en rekke intervjuer og fra dem kommer det veldig mye informasjon til hele saksgangen, sier Årøy.

Han tror gruppa vil klare å ha rapporten klar 16. april.

– Hvilken form vil den endelige rapporten ha i innhold og volum?

– Det er vanskelig å si. Nå sitter gruppas medlemmer og jobber med sine deler, og så vil det være en koordinering etterpå, så det er vanskelig å si hvor stor den endelige rapporten vil bli.