Kazan er politiets nye våpen

Politihunden Kazan har gjort over 60 narkotikabeslag på Sørlandet siden nyttår.

Kazan er Agder-politiets siste våpen i kampen mot kriminelle. Hunden kan finne både våpen og narkotika. Politihunden er den eneste i Sør-Norge i sitt slag og hundens nese er svært etterspurt.

Den tre år gamle hunden av rasen malinois, en variant av belgisk fårehund, er den eneste i politihunden i Sør-Norge av sitt slag. Slike hunder er svært etterspurt på grunn av ekstremt gode lukteferdigheter.

I løpet av hans første måneder i Agder politidistrikt har politihunden gjort over 60 narkotikabeslag i landsdelen.

– Han har gjort flere store beslag. For noen uker siden fant han store mengder narkotika på Vigeland og rett før påske var han årsaken til et stort beslag i Kristiansand. I tillegg har han stadig funnet mindre mengder, sier hundefører Lasse Moe i politiet.

Politihunden er først og fremst godkjent for narkotika- og våpensøk, men den leter også etter mennesker, enten de har gått seg bort eller er på flukt fra politiet.

– Kazan er en meget stor ressurs for Agder politidistrikt. Han kan både finne ting, som narkotika og våpen og han kan finne mennesker, sier hundeinstruktør ved Politihøgskolen Bjarne Stallemo.

Se Kazan søke etter narkotika øverst i artikkelen