Katt skutt mot hode 19 ganger: – Hvem gjør slikt?

Veterinær advarer katteeiere etter at en katt i Vennesla ble funnet etter å ha blitt skutt 19 ganger mot hodet. Dyrevenner er oppgitt over enda en sak der dyr blir utsatt for vold. – Vi begynner å bli vant med dette, sier leder i Dyrenes beskytter.

En katt måtte avlives etter at den hadde blitt påført store skader. Den ble skutt 19 ganger i hodet.

VIDEO: Katten vart avliva då den vart funne i Vennesla. Røntgenbilete avslørte at den var skoten ei rekkje gonger.

– Han er skutt rett forfra. Det er klart dette er gjort med vilje. Hvem gjør slikt? Katten var ekstremt kontaktsøkende og kosete. Kanskje den har gått mot dem i håp om å få kos eller noe, og så har den blitt skutt i stedet, sier Arnfrid Robstad i Dyrenes beskytter til NRK.

Katten ble funnet svært forkommen på Slettebrotan i Øvrebø i Vennesla tidligere denne uken. Det var Vennesla Tidende som først omtalte saken.

Sjokkerende røntgenbilder

Da det ble tatt røntgenbilder viste det seg at kroppen til katten var full kuler.

– Vi tok med oss katten da vi så at den hadde smerter. Vi tok røntgen av katten og bildene viser helt klart at han har 19 kuler av en eller annen art i kroppen, sier hun.

Katten var i live da den ble funnet. Den var hardt skadet og hadde blant annet brukket et bein, som hadde grodd. Det betyr at katten trolig har gått lenge med skadene.

Det er uklart hvilket våpen som er brukt mot katten.

– Jeg aner ikke. Kulene var ikke nye. Folk mener ditt og datt og alle mulige eksperter har uttalt seg. Vi vet ikke hundre prosent sikkert, men jeg har ikke tro på at det er bly- eller stålkuler i og med at de gikk i oppløsning når vi tok dem ut. Jeg tror det kan ha vært softgun, sier Robstad.

– Vi har sett at du kan få kjøpt softgunpatroner med mange skudd i. For meg kan det være softgun. Det er softguns som er kraftige nok til å gjøre slik skade. Det vet vi, sier Robstad.

Røntgen av skutt katt

Røntgenbildene som viser de hvite prikkene av hvor skuddene har truffet katten.

Foto: Veterinær Skivik

– Uforklarelig adferd

Det var veterinær Katarina Jybe Skivik som tok imot den skadede katten.

– Den hadde en uforklarelig adferd, virket stresset og så veldig pjuskete ut, sier hun.

– Jeg forstår ikke hvordan noen kan få for seg å skyte en katt på denne måten. Det er åpenbart at den er skutt på kloss hold. Katten har gått mot den som har skutt. Den har blant annet to skudd midt i panna, sier veterinæren.

Arnfrid Robstad er sjokkert over at noen kan finne på å plage et dyr på denne måten. Nå ber hun folk være på vakt.

– Legger du merke til katter som går rundt og kanskje er hjemløse, så ikke jag og plag dem. Gi dem heller mat og prøv å finne eier. Dersom eier ikke blir funnet eller melder seg, så kan de ta kontakt med oss, sier Robstad.

Skremt over holdninger

Det er slett ikke første gang Dyrenes beskytter har fått inn katter eller andre dyr som er utsatt for skade. Nå er hun lei.

– Vi begynner å bli ganske vant til at folk kan gjøre grusomme ting med katter. Katter er betydelig mer utsatt enn mange andre dyr. Det er fordi mange omtaler de så negativt. For eksempel, det er bare en katt, sier hun.

– Det er den holdningen som gjør at noen kommer på å plage de på den måten, sier Robstad.

Veterinær Katarina Jybe Skivik er opprørt over at noen kan skyte en katt gjentatte ganger.

VIDEO: Veterinær Katarina Jybe Skivik viser frem røntgenbildene.