Katrine Lunde klar for russisk toppklubb

Håndballspiller Katrine Lunde er klar for den russiske toppklubben Rostov-Don, skriver klubben på sine hjemmesider.

Katrine Lunde Haraldsen

MOT ØST: Katrine Lunde har skrevet under for russisk toppklubb.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Til sommeren er Katrine Lunde ferdig i ungarske Györ etter et turbulent år hvor hun fikk lønnen halvert etter at hun ble gravid.

Gjensyn med tidligere trener

Nå blir Rostov-Don neste stoppested for landslagskeeperen fra Kristiansand. Da blir det gjensyn med hennes tidligere trener i Aalborg, Jan Leslie.

– Han er en god trener og en god person. Skal jeg velge russisk håndball er det viktig for meg at det er en trener der som jeg kjenner og som har en håndballfilosofi som jeg liker, sa Lunde til NRK sist uke.

Mest dekorert

Hun er for tiden er 35 uker inn i graviditeten, og ønskes velkommen til det russiske laget sesongen 2015/2016.

– Det er vanskelig å forestille seg et norsk landslag uten denne fremragende keeperen på laget, skriver klubben på sine nettsider.

Lunde blir den spilleren på laget med flest mesterskapstitler.

Det var Fædrelandsvennen som først skrev om at Lunde hadde signert for klubben i formiddag.

Rostov-Don topper den russiske ligaen klart. På de første fjorten kampene har de 13 seire og én uavgjort. Avstanden ned til Dynamo Sinara er fire poeng med to kamper mindre spilt. Neste år håper de å hevde seg i mesterligaen.

I Russland blir Lunde lagkamerat med blant andre Viktoriya Borshchenko og Iullia Mangarova – to av de ukrainske spillerne som er var med og spilte mot Norge i håndball EM i Ungarn.