Kari Henriksen topper

Kari Henriksen kan erstatte Rolf Terje Klungland på Stortinget.

Kari Henriksen

Kari Henriksen er i dag statssekretær i Helsedepartement. Nå kan hun bli Vest-Agder Arbeiderpartis representant på Stortinget.

Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Kristiansand Arbeiderparti vil ha statssekretær Kari Henriksen som ny stortingsrepresentant.

Dermed er mulighetene store for at hun neste høst erstatter Rolf Terje Klungland som Vest-Agder Arbeiderpartis representant på Stortinget.

Styret i Kristiansand Arbeiderparti forslår nå enstemmig at medlemsmøtet i det store lokallaget 4. september utpeker Henriksen som Arbeiderpartiets toppkandidat ved valget neste år.

Foretrukket foran Blattmann

Dermed foretrekkes Henriksen framover blant andre Trond Blattmann, også han fra Kristiansand, som mange har utpekt motkandidaten.

Trond Blattmann

Trond Blattmann.

Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Styret forslår Henriksen som toppkandidat, mens Blattmann er blant de seks kandidatene som er ført opp alfabetisk på listen over andre aktuelle navn.

Blattmann er i dag fylkesleder for Arbeiderpartiet i Vest-Agder.

- Har energi og vilje

Terje Næss

Terje Næss.

Foto: Lars Helge Rasch / NRK

Terje Næss, som leder Kristiansand Arbeiderparti, sier at Kari Henriksen er en politiker med energi og vilje, noe hun har vist lokalt og nå som statssekretær.

- Det gjør henne til en åpenbar og naturlig kandidat for Kristiansand. Hun har både ønske og vilje til å påta seg oppgaven som vår representant, sier Næss.

Kari Henriksen er nå vararepresentant for Rolf Terje Klungland. Hun var bare noen få stemmer fra å bli valgt inn sist gang, da Arbeiderpartiet tapte sistemandatet til Fremskrittspartiet med noen få stemmers margin.