Her er Kaptein Sabeltanns virkelige verden

– Da jeg kom ut i ørkenen i Marokko og så borgen og alt det andre, da var jeg ikke i ørkenen, men i Lama Rama! Det sier Kaptein Sabeltanns «far», Terje Formoe. I programmet «Lindmo» lørdag fortalte han om hvordan det var å se Kaptein Sabeltann realisert som film.

I «Lindmo» fortalte Formoe hvordan det har vært å bygge Kaptein Sabeltanns verden stein for stein. Det startet med Juliussangen og fortsatte med sjørøverfortellingen som nå er blitt et livsverk.

Terje Formoe

Terje Formoe i studio hos Lindmo.

Foto: NRK

Filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» er nå under innspilling i Marokko. I «Lindmo» ble klipp fra filmen vist for første gang.

Action for hele familien

I filmen blir publikum med i sjørøverskuta «Den Sorte Dame» og følger unggutten Pinky og venninnen Ravn på en reise fra sjørøversmugene i Abra Havn til det fargerike og eksotiske Lama Rama.

Sammen med Kaptein Sabeltann og hans mannskap drar de for å jakte på den sagnomsuste skatten til Kong Rufus. I filmen følges en ung gutt som utrettelig leter etter sannheten om sin forsvunne far. «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» blir en spillefilm for hele familien.

Nesten virkelig

Å komme til Marokko og følge filminnspillingen ble stort for Terje Formoe.

Lama Rama

Utenfor borgen. Fra filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama».

Foto: Storm Films AS

– Jeg begynte å skrive om fantasiriket Lama Rama i 1994. Det har vært i hodet mitt siden. Og så kom jeg til Marokko. Da vi kjørte i minibussen ut i ørkenen og så borgen reise seg der i ørkenlandskapet, – da var jeg ikke i Marokko, men i Lama Rama. For første gang gikk jeg inn i borgporten. Og innenfor vrimlet det av mennesker. Kongen var der – Kong Rufus. Hans onde barn – Prins Badal. Og en masse andre. Og marokkanske dansere og musikere. Det var en helt utrolig opplevelse, sier Formoe.

Fra filmen 'Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama'

Realisme! Fra filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama»

Foto: Storm Films AS

– For meg var dette noe som var virkelig. Filmen er det første steget inn i Kaptein Sabeltanns virkelige verden. Vi skal ut på det åpne havet. Med seilskute. Med vind i seilene. Det skal være realisme, legger han til.

– Få ut voksendelen av meg

– Er det slik at du har en skuff full av andre historier, spurte Anne Lindmo i programmet. – Andre sanger du gjerne vil få ut en eller annen gang?

– Ja. Jeg spiller masse gitar hjemme, og skriver også nye sanger. Jeg har en drøm om at jeg skal få reise litt mer og spille for voksne også. Få ut den voksne delen av meg, sier Kaptein Sabeltanns «far», Terje Formoe.

Sabeltann
Foto: Storm Films AS