NRK Meny
Normal

Kan ta lang tid å finne drapsmann

Tysk politi sier at det kan ta lang tid å finne mannen som er etterlyst for drapet på Lene Sand fra Mandal. Hun ble drept i Berlin og liket ble fraktet 12 kilometer.

Paradise Kulturraum
Foto: Joacim Jørgensen / NTB scanpix

Den 38-årige chileneren som er siktet for å ha drept Lene Sand i Berlin, skal ha fraktet kofferten med liket over 12 kilometer gjennom den tyske hovedstaden før liket ble dumpet i elven. Det melder VG.

Tysk politi mener den siktede først frakten kofferten med liket 400 meter fra galleriet Paradise Kulturram til jernbanestasjonen i bydelen Wedding. Etterpå skal han ha tatt S-banen ni stopp til Treptower Park, der han skal ha dumpet kofferten med liket av den norske kvinnen i elven Spree.

Lene Sand

Lene Sand ble funnet drept i Berlin 13. juni.

Foto: Privat

Den antatte gjerningsmannen er på frifot, og tysk politi sier de ikke vet nøyaktig hvor han befinner seg, men at de jobber ut fra flere spor.

– Det kan ta uker, eller måneder, før vi har kontroll på gjerningsmannen, sier pressetalsmann Martin Steltner ved statsadvokatkontoret i Berlin til VG.

38-åringen har tidligere vekslet mellom å oppholde seg i Tyskland på turistvisum og i Sør-Amerika, ifølge avisen. Tyskland har ikke utleveringsavtale med Chile, noe som kan gjøre det vanskelig å få den siktede utlevert dersom 38-åringen befinner seg i hjemlandet.

Kofferten med den avdøde ble funnet den 13. juni. Elleve dager senere aksjonerte politiet mot galleriet som den siktede drev. Politiet bekreftet denne uken at drapet skjedde i galleriet

Eiendelene til en kvinne som ble funnet død i koffert i Berlin

Den 13. juni fant forbipasserende to kofferter med et kvinnelig lik i. Politiet etterlyser tips i saken og har frigitt bilder av kvinnens eiendeler og gjenstander funnet i de to koffertene.

Foto: Tysk politi