NRK Meny
Normal

Kan komme nye planer for Hidra

Den undersjøiske tunellen som skal binde Hidra til fastlandet i Flekkefjord kan bli utsatt i flere år.

Hidra-aksjonister

Aksjonistene som i dag hadde møtt opp i fylkesutvalget i Vest-Agder måtte skuffet konstatere at byggingen av Hidratunellen trolig blir utsatt i flere år.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fylkespolitikerne i Vest-Agder mener den planlagte Hidratunellen blir for dyr, og sier nei til anbudene som har kommet inn.

Fylkesutvalget bestemte i dag at den endelig avgjørelsen skal tas i fylkestinget om to uker, men legger nå opp til en ny prosess, som kan ta flere år.

Håper fortsatt

Fylkespolitikerne ber Flekkefjord kommune utarbeide en ny reguleringsplan for området. Det mener leder for Hidra Landfast, Kjell Larsen, gir dystre utsikter for innbyggerne på Hidra.

Kjell Larsen og Terje Damman

Leder for Hidra Landfast, Kjell Larsen, i samtale med fylkesordfører Terje Damman.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Dette er et problem. Vi har ikke lyst til å avlyse tunellen, og fram til fylkestinget må vi sammen med kommunen nå finne måter som dette kan løses på, sier Larsen.

Aksjonistene for landfastforbindelse til Hidra har ventet i mange år. Larsen ser mørkt på å trolig måtte vente i enda mange år før en ny plan er klar.

– Ingen vet hva prisen vil bli på en tunellen om noen år.

– Det er fare for at vi må vente igjen, men vi har ikke gitt opp alt håp om å komme i gang nå. Nå må vi snakke med kommunen først, før vi går videre, sier Larsen.