NRK Meny
Normal

Nettbuss Sør trues med bøter

Agder kollektivtrafikk er ikke fornøyd med det Nettbuss Sør har levert så langt.

Nettbuss

Mange passasjerer har vært frustrert over busser som ikke kommer og/ eller store forsinkelser. Nå presses Nettbuss Sør også av Agder kollektivtrafikk.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Nettbuss Sør tok over driften av bussvirksomheten i Kristiansand og Søgne 1. januar. Siden den dag har mange reisende ventet på busser som enten aldri har kommet - eller har hatt store forsinkelser.

Fortsetter det slik blir det bøter til Nettbuss Sør, sier Siv E. Viken hos Agder kollektivtrafikk.

– I den grad publikum står ute og venter - så er ikke vi fornøyd. Det kan bli bøter for avganger som ikke blir kjørt og store forsinkelser osv, sier hun.

Krever rask bedring

Busselskapet presses nå for å sikre et busstilbud som passasjerene kan stole på.

– Nå er det full trøkk i Nettbuss Sør for de er heller ikke fornøyd - så lenge passasjerene ikke er fornøyd. Vi jobber tett sammen og det må bli bedre for hver eneste time som går nå, sier Viken.

– Bedre for hver dag

Anders Roger Øynes

Nettbuss Sør har opplevd store startproblemer. Øynes håper på rask bedring.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Anders Roger Øynes i Nettbuss Sør sier de jobber intenst med å forbedre seg.

– De 10 første dagene har vært utfordrende for oss, det er det ingen tvil om - og været har ikke gjort det enklere. Vi jobber knallhardt for å sikre publikum får det oppsatte tilbudet, sier han.

– Kan du love færre forsinkelser de nærmeste dagene?

– Vi forbedrer oss for hver dag. Det er ikke ønskelig med kundeklager, men de er viktige å få slik at vi kan forbedre oss. Alt av tilgjengelig materiell og personell jobbes det hardt med for å sette inn tiltak for å sikre at vi ikke får uønskede avvik og hendelser, sier Øynes.