Kan drøye til lørdag

KLM-flyet som skulle fra Kjevik til Amsterdam fredag morgen, kan bli utsatt til lørdag. Nærmere åtti passasjerer rammes.

KLM

(Arkivfoto)

Foto: Odd Rømteland / NRK

- Det er litt usikkert om det blir satt opp ekstra fly i kveld, eller om vi må vente til i morgen, sier flypassasjer Christian Mørland Karlsen (15).

Flyet skulle opprinnelig lette fra Kjevik Lufthavn klokken 06.30 i morges, men tekniske problemer har holdt det på bakken i hele dag.

Ifølge Karlsen skal det være et forhjul som har skapt hodebry for flymekanikerne.

Feil utstyr

- Det ble før i dag fløyet inn utstyr fra Nederland for å reparere skaden, men da det kom frem, viste det seg at det var feil utstyr. Nå må det settes opp ekstra fly fra Nederland om det riktige utstyret skal komme til Kjevik i løpet av dagen, sier Karlsen, som skal ha fått denne informasjonen av de som deler ut bilettene på flyplassen.

Ifølge den unge flypassasjeren skal flyet, som rommer åtti passasjerer, ha vært nærmere fullt da det opprinnelig skulle ta av grytidlig i dag.

- Vi gikk ombord, men fikk fort beskjed om å gå av igjen. Jeg så bare to-tre ledige seter mens passasjerene var på flyet, sier Karlsen.

Røros flyservice avdeling Kjevik, som har det tekniske ansvaret for KLM-flyet, sier de ikke vil kommentere saken ytterligere før de har informert passasjerene.