Kamp for sykehuset

Folkelig engasjement og politisk press skal hindre nedleggelse av sykehuset i Mandal.

Ordfører Alf G. Møll i Mandal

Ordfører Alf G. Møll starter nå kampen for å redde sykehuset i Mandal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Mandalittene står nok en gang i fare for å miste sitt lokale sykehus.

Det er årets underskudd på omlag 200 millioner kroner ved Sørlandet sykehus, som kan føre til at Mandal sykehus blir lagt ned.

Men mandalittene vil ikke gi seg. De maner nå til kamp for sykehuset.

Krig igjen

Det er ikke første gang mandalittene kjemper for sitt sykehus. Bit for bit har sykehuset mistet sine tilbud.

Men fortsatt behandles fedme og livsstilsykdommer der, i tillegg til at pasienter med lunge og hjertelidelser får behandling. Nå frykter mandalittene at siste rest av sykehuset forsvinner på grunn av underskuddet ved Sørlandet sykehus.

Rådmann Erik Hillesund orienterte i dag politikerne i driftsstyret i kommunen. Han la ikke skjul på sin bekymring i forhold til Mandal sykehus.

Til kamp

Men politikerne i Mandal vil ikke sitte å se på at byen mister sykehustilbudet. Med nyvalgt ordfører Alf Gottfred Møll i spissen manes politikere og mandalitter til kamp for å beholde sykehuset.

Det er bred politisk enighet i Mandal om å beholde sykehuset. Og ordføreren oppfordrer de andre politiske partiene til å legge press på sine stortingsrepresentanter for å redde sykehuset.

Det folkelige engasjementet har reddet Mandal sykehus tidligere, og varaordfører Tore Askildsen tror på en folkelig gjentakelse igjen i byen.