NRK Meny
Normal

Kaller Trine inn på teppet

Venstres lokallag i Flekkefjord krever at sentralledelsen sikrer akuttkirurgien ved sykehuset i Flekkefjord. Nå må partilederen til Flekkefjord.

Trine Skei Grande

Partileder Trine Skei Grande og resten av ledelsen må jobbe for å sikre akuttkirurgien i Flekkefjord.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det ble kraftige reaksjoner i Venstre i Flekkefjord da det ble kjent at sentralpartiet hadde inngått sykehusavtale med Høyre og Frp.

Venstre lokalt reagerte på at ikke akuttkirurgien ved sykehuset i Flekkefjord ble fredet da de tre partiene inngikk avtaler om Nasjonal helse- og sykehusplan.

Oppvask

Mandag kveld var det møte med sentralledelsen og lokalpartiet. Reidar Gausdal, tidligere venstreordfører i Flekkefjord og nå bystyremedlem, forteller at de ble skuffet da de så at ikke sentralledelsen hadde sikret akuttkirurgien i forrige uke.

– Det ble et oppvaskmøte. Der ledelsen la seg flat for måten saken ble håndtert på og at ikke Venstre i Flekkefjord fikk forhåndsvarsel om avtalen som ble inngått med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, sier Gausdal til NRK.

Reidar Gausdal, tidligere venstreordfører i Flekkefjord

Reidar Gausdal vil ikke godta noe annet en at sentralledelsen får med en formulering om akuttkirurgien i Flekkefjord skal bestå.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kalles inn på teppet

Torsdag skal saken behandles i Stortingets Helse- og omsorgskomite. Den 17. mars skal Stortinget behandle Nasjonal helse- og sykehusplan. Gausdal sier at sentralledelsen skal til Flekkefjord etter at saken er behandlet av Stortinget

– Da vil vi avgjør om hva som skal skje med lokallaget, forteller Gausdal.

Medlemmene truet i forrige uke med å legge ned lokallaget fordi sentralledelsen ikke fredet akuttkirurgien ved sykehuset i Flekkefjord.

– Nå skal Venstre sentralt se på omformuleringer og hvordan partiet kan få med en linje om at akuttkirurgien skal sikres, sier Gausdal.

Han legger ikke skjul på at lokallaget nå legger et press på sentralledelsen i partiet. Gausdal er tydelig på at det er avgjørende hva som skjer fram mot komitebehandling og behandlingen i Stortinget.

Han ber nå lokale Høyre- og Fremskrittsparti-representanter om å gå på sin representaner for å sikre akuttkirurgien.