NRK Meny
Normal

Julegodter for julegriser

Vi har bakt julekaker i studio i Sørlandssendinga. Her får du noen oppskrifter:

Julesnack

Et helt bord fylt med kaker og godteri. Det er bare å sette i gang.

Foto: Åse Røysland / NRK

Anisnøtter

Marsipangris

Det ble laget masse godt i marsipan i studio. For eksempel en gris.

Foto: Åse Røysland / NRK

½ kg farin
½ kg sirup
1 kg mel
125 g smør
¾ fløte
10 g stjerneanispulver
½ ts pepper
1 ts natron

Ha alt, utenom melet, i ei gryte, og varm til kokepunktet. Avkjøl, og ha i mel. MÅ ikke stå kaldt! Rulle i lange strimler, kutt opp i små biter (ca 750 stk)
Stekes ved 175 - 200 grader i 10-15 min.

Sprutbakkels

3 egg
2 ss fløte
½ kg sukker
½ kg smør
1 kg hv.mel
2 ts bakepulver
Litt vaniljesukker

Rør smør og sukker hvitt, tilsett piska egg og piska fløte, så ha i resten.
Stekes på 170 grader

Krokanmandler

Programleder Kari Jeppestøl Arntzen, Espen Albert og Leif Seilskjær

Programleder Kari Jeppestøl Arntzen, Espen Albert og Leif Seilskjær bakte kaker i studio.

Foto: Åse Røysland / NRK

250 g mandler
250 g smør
250 g sukker
300 g hv.mel
1 egg

Stekes på 200 grader 8 -10 min.

Smultringer

2 ½ kg sukker
30 g kardemomme
50 g hornsalt
2 l kulturmelk
2 l egg
½ l rapsolje
5 kg mel

Makroner med lite sukker

Småkaker

Et fat med Tyske skiver.

Foto: Åse Røysland / NRK

1 ½ dl hakka mandler
1 ½ dl havregryn (små)
1 dl hv.mel
½ dl sukker
Slumpe med støningsmiddel
2-3 ss hakka rosiner
1 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts nellik
150 g smør
1 egg

Stekes på 175 grader i rundt 10 minutter. Følg med på slutten, skal bare være gyldne.

Krumkaker

4 egg
250 g farin
200 g hv.mel
200 g potetmel
200 g margarin
1 stor kopp lunka vann
1 kork 7% eddik