NRK Meny
Normal

Journalistkritikk mot politiet

Agder Journalistlag reagerer kraftig på hvordan en journalist ble behandlet av politiet etter at et vogntog kjørte av veien i Lyngdal i går.

Vogntogvelt ved Lyngdal
Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK

En journalist fra Fædrelandsvennen ble vist bort av politiet fra ulykkesstedet ved E 39 der ei 14 år gammel jente satt fast i førerhuset i halvannen time. Politiet beslagla også journalistens fotoapparat.

- Kritikkverdig av politiet

 Journalister har en viktig jobb å gjøre på et ulykkessted, skriver styret i Agder Journalistlag i et brev til politimester Bjørn Hareide. Videre skriver Agder Journalistlag i brevet: Ulykkesreportasjer er en viktig nyhet. Det er i høyeste grad i allmennhetens interesse å få vite hvordan og hvorfor trafikkulykker skjer. Ulykkesbelastningen på sørlandsveiene er et stort samfunnsproblem, heter det i brevet.

 - Tungt å være uønsket

I tillegg til sterke inntrykk alle som jobber rundt en ulykke får, opplever journalister ofte at de er uønsket på stedet. Det kan være  tungt, presiserer journalistlaget i brevet til politimesteren. Agder Journalistlag ber derfor om at politiet innser at de faktisk har noe der å gjøre. Journalistlaget hevder at det er svært alvorlig og kritikkverdig at politiet beslaglegger fotografens arbeidsredskap.